Drobiowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe szaszłyki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy suszymy i kroimy w paseczki .

Krok 2

Kostkę knorr kruszymy dodajemy oliwę ,sos sojowy ,oregano i przypraw do kurczaka knorr .Mieszamy .Wkładamy do marynaty paski mięsa .Odstawiamy na 10 min .

Krok 3

Nakładamy paseczki piersi na patyczki do szaszłyków .Smażymy na patelni grillowej

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej