Drobiowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe szaszłyki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy suszymy i kroimy w paseczki .

Krok 2

Kostkę knorr kruszymy dodajemy oliwę ,sos sojowy ,oregano i przypraw do kurczaka knorr .Mieszamy .Wkładamy do marynaty paski mięsa .Odstawiamy na 10 min .

Krok 3

Nakładamy paseczki piersi na patyczki do szaszłyków .Smażymy na patelni grillowej

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ratatuj à la moussaka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej