Drobiowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe szaszłyki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy suszymy i kroimy w paseczki .

Krok 2

Kostkę knorr kruszymy dodajemy oliwę ,sos sojowy ,oregano i przypraw do kurczaka knorr .Mieszamy .Wkładamy do marynaty paski mięsa .Odstawiamy na 10 min .

Krok 3

Nakładamy paseczki piersi na patyczki do szaszłyków .Smażymy na patelni grillowej

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej