
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy suszymy i kroimy w paseczki .
Krok 2
Kostkę knorr kruszymy dodajemy oliwę ,sos sojowy ,oregano i przypraw do kurczaka knorr .Mieszamy .Wkładamy do marynaty paski mięsa .Odstawiamy na 10 min .
Krok 3
Nakładamy paseczki piersi na patyczki do szaszłyków .Smażymy na patelni grillowej
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej