Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty ryby natrzyj z każdej przyprawą Knorr oraz przekrojonymi ząbkami czosnku.

Krok 2

Marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż je do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Pangę pokrój na mniejsze kawałki i poukładaj na surówce wysypanej na dno naczynia.

Krok 4

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę i przysmaż na osobnej patelni. Następnie dodaj ją do ryb.

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną

Krok 6

Przygotowanym sosem polej ryby, po czym włóż naczynie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Całość piecz przez około 20 minut. Kawałki ryb podawaj z surówką.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kulebiak z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej