Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką
średnie
5 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty ryby natrzyj z każdej przyprawą Knorr oraz przekrojonymi ząbkami czosnku.
Krok 2
Marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż je do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Pangę pokrój na mniejsze kawałki i poukładaj na surówce wysypanej na dno naczynia.
Krok 4
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę i przysmaż na osobnej patelni. Następnie dodaj ją do ryb.
Krok 5
Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną
Krok 6
Przygotowanym sosem polej ryby, po czym włóż naczynie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Całość piecz przez około 20 minut. Kawałki ryb podawaj z surówką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej