Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

0

2 sztuki

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty ryby natrzyj z każdej przyprawą Knorr oraz przekrojonymi ząbkami czosnku.

Krok 2

Marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż je do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Pangę pokrój na mniejsze kawałki i poukładaj na surówce wysypanej na dno naczynia.

Krok 4

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę i przysmaż na osobnej patelni. Następnie dodaj ją do ryb.

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną

Krok 6

Przygotowanym sosem polej ryby, po czym włóż naczynie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Całość piecz przez około 20 minut. Kawałki ryb podawaj z surówką.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej