Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty ryby natrzyj z każdej przyprawą Knorr oraz przekrojonymi ząbkami czosnku.

Krok 2

Marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż je do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Pangę pokrój na mniejsze kawałki i poukładaj na surówce wysypanej na dno naczynia.

Krok 4

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę i przysmaż na osobnej patelni. Następnie dodaj ją do ryb.

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną

Krok 6

Przygotowanym sosem polej ryby, po czym włóż naczynie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Całość piecz przez około 20 minut. Kawałki ryb podawaj z surówką.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
34 osoby oglądają przepis:
Kruche z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej