Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty ryby natrzyj z każdej przyprawą Knorr oraz przekrojonymi ząbkami czosnku.

Krok 2

Marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż je do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Pangę pokrój na mniejsze kawałki i poukładaj na surówce wysypanej na dno naczynia.

Krok 4

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę i przysmaż na osobnej patelni. Następnie dodaj ją do ryb.

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną

Krok 6

Przygotowanym sosem polej ryby, po czym włóż naczynie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Całość piecz przez około 20 minut. Kawałki ryb podawaj z surówką.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba panga z sosem koperkowo-śmietanowym, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej