
Składniki
100 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
200 mililitrów
3 sztuki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby obsypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy oliwę na patelni do grillowania, wkładamy ryby. Smażymy z obu stron.
Krok 2
Ryby wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy przekrojone na pół i pozbawione pestek winogrona oraz płatki migdałowe. Prażymy je chwilę na patelni. Następnie dodajemy bulion i wino.
Krok 3
Sos zaciągamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Podajemy prosto z patelni razem z rybami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej