Morszczuk w białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk w białym winie

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

200 mililitrów

3 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby obsypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy oliwę na patelni do grillowania, wkładamy ryby. Smażymy z obu stron.

Krok 2

Ryby wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy przekrojone na pół i pozbawione pestek winogrona oraz płatki migdałowe. Prażymy je chwilę na patelni. Następnie dodajemy bulion i wino.

Krok 3

Sos zaciągamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Podajemy prosto z patelni razem z rybami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej