Morszczuk w białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk w białym winie

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

10 sztuk

1 łyżka

100 mililitrów

3 łyżki

200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby obsypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy oliwę na patelni do grillowania, wkładamy ryby. Smażymy z obu stron.

Krok 2

Ryby wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy przekrojone na pół i pozbawione pestek winogrona oraz płatki migdałowe. Prażymy je chwilę na patelni. Następnie dodajemy bulion i wino.

Krok 3

Sos zaciągamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Podajemy prosto z patelni razem z rybami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej