Morszczuk w białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk w białym winie

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

200 mililitrów

3 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby obsypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy oliwę na patelni do grillowania, wkładamy ryby. Smażymy z obu stron.

Krok 2

Ryby wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy przekrojone na pół i pozbawione pestek winogrona oraz płatki migdałowe. Prażymy je chwilę na patelni. Następnie dodajemy bulion i wino.

Krok 3

Sos zaciągamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Podajemy prosto z patelni razem z rybami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej