Morszczuk w białym winie

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

346

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

10 sztuk

1 łyżka

100 mililitrów

3 łyżki

200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby obsypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy oliwę na patelni do grillowania, wkładamy ryby. Smażymy z obu stron.

Krok 2

Ryby wyjmujemy. Na tą samą patelnię wrzucamy przekrojone na pół i pozbawione pestek winogrona oraz płatki migdałowe. Prażymy je chwilę na patelni. Następnie dodajemy bulion i wino.

Krok 3

Sos zaciągamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Podajemy prosto z patelni razem z rybami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej