
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
10 dekagramów
2 szczypty
50 gramów
5 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ćwikłowe, marchew, ziemniaki ugotować i pozostawić do wystygnięcia.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 3
Połową przygotowanego sosu polać pokrojone w kostkę buraki.
Krok 4
Filety śledziowe przepłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 5
Ziemniaki, marchew, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dokładnie odsączyć i drobno posiekać.
Krok 6
Wymieszać wszystkie składniki, delikatnie oprószyć pieprzem, polać resztą sosu winegret, dokładnie wymieszać. Ozdobić cebulą i zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej