
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
10 dekagramów
2 szczypty
50 gramów
5 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ćwikłowe, marchew, ziemniaki ugotować i pozostawić do wystygnięcia.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 3
Połową przygotowanego sosu polać pokrojone w kostkę buraki.
Krok 4
Filety śledziowe przepłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 5
Ziemniaki, marchew, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dokładnie odsączyć i drobno posiekać.
Krok 6
Wymieszać wszystkie składniki, delikatnie oprószyć pieprzem, polać resztą sosu winegret, dokładnie wymieszać. Ozdobić cebulą i zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej