Śledziowa sałatka z kiszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowa sałatka z kiszonką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

5 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ćwikłowe, marchew, ziemniaki ugotować i pozostawić do wystygnięcia.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.

Krok 3

Połową przygotowanego sosu polać pokrojone w kostkę buraki.

Krok 4

Filety śledziowe przepłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.

Krok 5

Ziemniaki, marchew, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dokładnie odsączyć i drobno posiekać.

Krok 6

Wymieszać wszystkie składniki, delikatnie oprószyć pieprzem, polać resztą sosu winegret, dokładnie wymieszać. Ozdobić cebulą i zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej