Śledziowa sałatka z kiszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowa sałatka z kiszonką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

10 dekagramów

2 szczypty

50 gramów

5 dekagramów

1 sztuka

5 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ćwikłowe, marchew, ziemniaki ugotować i pozostawić do wystygnięcia.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.

Krok 3

Połową przygotowanego sosu polać pokrojone w kostkę buraki.

Krok 4

Filety śledziowe przepłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.

Krok 5

Ziemniaki, marchew, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dokładnie odsączyć i drobno posiekać.

Krok 6

Wymieszać wszystkie składniki, delikatnie oprószyć pieprzem, polać resztą sosu winegret, dokładnie wymieszać. Ozdobić cebulą i zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowa sałatka z kiszonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej