Proste ciasto na pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na pierogi

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

7 łyżek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 1 szklanki mąki dodaj olej i wrzątek. Porządnie wymieszaj.

Krok 2

Ciasto musi się wystudzić

Krok 3

Po wystudzeniu dodaj resztę mąki do uzyskania odpowiedniej konsystencji, która pozwoli na rozwałkowanie. Ciasto powinno nie kleić się do stolnicy oraz powinno być lśniące i elastyczne to pozwoli Ci na łatwe sklejanie pierogów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej