Proste ciasto na pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na pierogi

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

7 łyżek

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 1 szklanki mąki dodaj olej i wrzątek. Porządnie wymieszaj.

Krok 2

Ciasto musi się wystudzić

Krok 3

Po wystudzeniu dodaj resztę mąki do uzyskania odpowiedniej konsystencji, która pozwoli na rozwałkowanie. Ciasto powinno nie kleić się do stolnicy oraz powinno być lśniące i elastyczne to pozwoli Ci na łatwe sklejanie pierogów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szpinak z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej