
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
6 łyżek
0.5 łyżki
1 pęczek
5 sztuk
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, ugotuj je w osobnej wodzie. Następnie odcedź i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Cebulę posiekaj drobno i smaż na oleju około 2 minut.
Krok 3
Ziemniaki pokrój i wrzuć do cebuli, dodaj curry i drobno posiekany czosnek. Przypraw do smaku pieprzem i sproszkowaną papryką.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i smaż kilka minut, ciągle mieszając.
Krok 5
W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 6
Gotowe danie udekoruj koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej