Ziemniaki zapiekane z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

6 łyżek

0.5 łyżki

1 pęczek

5 sztuk

0.5 łyżeczki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, ugotuj je w osobnej wodzie. Następnie odcedź i zostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Cebulę posiekaj drobno i smaż na oleju około 2 minut.

Krok 3

Ziemniaki pokrój i wrzuć do cebuli, dodaj curry i drobno posiekany czosnek. Przypraw do smaku pieprzem i sproszkowaną papryką.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj i smaż kilka minut, ciągle mieszając.

Krok 5

W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 6

Gotowe danie udekoruj koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej