Ziemniaki zapiekane z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

6 łyżek

0.5 łyżki

1 pęczek

5 sztuk

0.5 łyżeczki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, ugotuj je w osobnej wodzie. Następnie odcedź i zostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Cebulę posiekaj drobno i smaż na oleju około 2 minut.

Krok 3

Ziemniaki pokrój i wrzuć do cebuli, dodaj curry i drobno posiekany czosnek. Przypraw do smaku pieprzem i sproszkowaną papryką.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj i smaż kilka minut, ciągle mieszając.

Krok 5

W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 6

Gotowe danie udekoruj koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej