Składniki
1 kilogram
2 sztuki
6 łyżek
0.5 łyżki
1 pęczek
5 sztuk
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, ugotuj je w osobnej wodzie. Następnie odcedź i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Cebulę posiekaj drobno i smaż na oleju około 2 minut.
Krok 3
Ziemniaki pokrój i wrzuć do cebuli, dodaj curry i drobno posiekany czosnek. Przypraw do smaku pieprzem i sproszkowaną papryką.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i smaż kilka minut, ciągle mieszając.
Krok 5
W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 6
Gotowe danie udekoruj koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej