
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zalej zimną wodą, obierz.
Krok 2
Cukinię umyj, obierz i usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Włóż pomidory i posiekany czosnek. Wszystko duś pod przykryciem 10 minut.
Krok 5
Dodaj cukinię. Gdy zmięknie, dopraw solą, pieprzem i ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej