
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zalej zimną wodą, obierz.
Krok 2
Cukinię umyj, obierz i usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Włóż pomidory i posiekany czosnek. Wszystko duś pod przykryciem 10 minut.
Krok 5
Dodaj cukinię. Gdy zmięknie, dopraw solą, pieprzem i ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej