
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zalej zimną wodą, obierz.
Krok 2
Cukinię umyj, obierz i usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Włóż pomidory i posiekany czosnek. Wszystko duś pod przykryciem 10 minut.
Krok 5
Dodaj cukinię. Gdy zmięknie, dopraw solą, pieprzem i ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej