Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null

null

0.5 opakowania

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i odetnij wierzch na około 1 cm. Środek delikatnie wydrąż, ułóż na talerzu wydrążoną stroną w dół, by sok wypłynął.

Krok 2

Pokrojoną kiełbasę w pół plasterki podsmaż na oleju.

Krok 3

Dodaj do kiełbasy odsączony groszek, ser żółty starty na tarce na grubych oczkach, odsączony i pokrojony miąższ pomidora.

Krok 4

Wymieszaj z majonezem. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Farsz włóż do pomidorów, posyp posiekaną bazylią i przykryj wieczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej