Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null

null

0.5 opakowania

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i odetnij wierzch na około 1 cm. Środek delikatnie wydrąż, ułóż na talerzu wydrążoną stroną w dół, by sok wypłynął.

Krok 2

Pokrojoną kiełbasę w pół plasterki podsmaż na oleju.

Krok 3

Dodaj do kiełbasy odsączony groszek, ser żółty starty na tarce na grubych oczkach, odsączony i pokrojony miąższ pomidora.

Krok 4

Wymieszaj z majonezem. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Farsz włóż do pomidorów, posyp posiekaną bazylią i przykryj wieczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik mango
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej