
Składniki
8 sztuk
null
null
0.5 opakowania
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i odetnij wierzch na około 1 cm. Środek delikatnie wydrąż, ułóż na talerzu wydrążoną stroną w dół, by sok wypłynął.
Krok 2
Pokrojoną kiełbasę w pół plasterki podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj do kiełbasy odsączony groszek, ser żółty starty na tarce na grubych oczkach, odsączony i pokrojony miąższ pomidora.
Krok 4
Wymieszaj z majonezem. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 5
Farsz włóż do pomidorów, posyp posiekaną bazylią i przykryj wieczkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej