Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null

null

0.5 opakowania

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i odetnij wierzch na około 1 cm. Środek delikatnie wydrąż, ułóż na talerzu wydrążoną stroną w dół, by sok wypłynął.

Krok 2

Pokrojoną kiełbasę w pół plasterki podsmaż na oleju.

Krok 3

Dodaj do kiełbasy odsączony groszek, ser żółty starty na tarce na grubych oczkach, odsączony i pokrojony miąższ pomidora.

Krok 4

Wymieszaj z majonezem. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Farsz włóż do pomidorów, posyp posiekaną bazylią i przykryj wieczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory z serem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej