Tortilla z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
260 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

300 gramów

8 sztuk

1 sztuka

8 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory obierz ze skóry. W tym celu zanurz je na pół minuty we wrzątku, wtedy skórka łatwiej odejdzie. Usuń szypułkę i nasiona. Pokrój drobno miąższ.

Tortilla z chorizo - Krok 1

Krok 2

Cebulę i pora pokrój drobno. Chorizo pokrój w plasterki.

Tortilla z chorizo - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej około trzech łyżek oliwy, podsmaż fasolę z dymką, dodaj pora i sprasowany czosnek. Duś wszystko jeszcze pięć minut. Dodaj chorizo oraz pomidory i gotuj kolejne pięć minut.

Tortilla z chorizo - Krok 3

Krok 4

Dodaj przygotowany według przepisu na opakowaniu Fix Chili con carne Knorr i gotuj do momentu, kiedy wszystkie składniki się połączą.

Tortilla z chorizo - Krok 4

Krok 5

Jajka wymieszaj z ziołami.

Tortilla z chorizo - Krok 5

Krok 6

Wlej na drugą patelnię i pozostaw na ogniu do momentu, gdy się zetnie. Za pomocą talerza obróć tortillę i przyrumień z drugiej strony.

Tortilla z chorizo - Krok 6

Krok 7

Przekrój placek na pół, napełnij farszem warzywnym i podawaj na ciepło.

Tortilla z chorizo - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z chorizoTortilla z chorizo

Tortilla fasolowa z hiszpańską kiełbasą chorizo to świetna inspiracja na przekąskę. Dzięki poniższemu przepisowi dowiesz się, jak w prosty sposób ją przygotować. Na początek obierz pomidory ze skórki. Znacznie ułatwisz sobie ten zabieg, jeśli zrobisz na ich powierzchni delikatne nacięcia, a następnie umieścisz je na krótki czas we wrzątku. Pamiętaj o tym, aby usunąć niejadalną szypułkę oraz wodniste gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Posiekaj również cebulę dymkę i pora, a kiełbasę pokrój w plasterki. Na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek podsmażaj kolejno: czerwoną fasolę z cebulą, pora oraz rozgnieciony czosnek. Całość duś przez kilka minut, następnie dodaj chorizo oraz przygotowane wcześniej pomidory i gotuj do momentu, w którym składniki połączą się z sosem chili. Tak przyrządzony farsz umieść w omletach. Aby je zrobić, dokładnie wymieszaj jajka z pęczkiem posiekanych ziół. Wypróbuj np. kolendrę, szczypiorek czy natkę pietruszki. Następnie smaż masę do momentu ścięcia się jajek. Podawaj na gorąco.