
Składniki
300 gramów
3 sztuki
300 gramów
8 sztuk
1 sztuka
8 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skóry. W tym celu zanurz je na pół minuty we wrzątku, wtedy skórka łatwiej odejdzie. Usuń szypułkę i nasiona. Pokrój drobno miąższ.
Krok 2
Cebulę i pora pokrój drobno. Chorizo pokrój w plasterki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej około trzech łyżek oliwy, podsmaż fasolę z dymką, dodaj pora i sprasowany czosnek. Duś wszystko jeszcze pięć minut. Dodaj chorizo oraz pomidory i gotuj kolejne pięć minut.
Krok 4
Dodaj przygotowany według przepisu na opakowaniu Fix Chili con carne Knorr i gotuj do momentu, kiedy wszystkie składniki się połączą.
Krok 5
Jajka wymieszaj z ziołami.
Krok 6
Wlej na drugą patelnię i pozostaw na ogniu do momentu, gdy się zetnie. Za pomocą talerza obróć tortillę i przyrumień z drugiej strony.
Krok 7
Przekrój placek na pół, napełnij farszem warzywnym i podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla z chorizo
Tortilla fasolowa z hiszpańską kiełbasą chorizo to świetna inspiracja na przekąskę. Dzięki poniższemu przepisowi dowiesz się, jak w prosty sposób ją przygotować. Na początek obierz pomidory ze skórki. Znacznie ułatwisz sobie ten zabieg, jeśli zrobisz na ich powierzchni delikatne nacięcia, a następnie umieścisz je na krótki czas we wrzątku. Pamiętaj o tym, aby usunąć niejadalną szypułkę oraz wodniste gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Posiekaj również cebulę dymkę i pora, a kiełbasę pokrój w plasterki. Na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek podsmażaj kolejno: czerwoną fasolę z cebulą, pora oraz rozgnieciony czosnek. Całość duś przez kilka minut, następnie dodaj chorizo oraz przygotowane wcześniej pomidory i gotuj do momentu, w którym składniki połączą się z sosem chili. Tak przyrządzony farsz umieść w omletach. Aby je zrobić, dokładnie wymieszaj jajka z pęczkiem posiekanych ziół. Wypróbuj np. kolendrę, szczypiorek czy natkę pietruszki. Następnie smaż masę do momentu ścięcia się jajek. Podawaj na gorąco.