Tortilla video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
727 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę pszenną lub kukurydzianą wymieszaj ze szklanką wody oraz ze smalcem i solą. Wyrób na gładką masę. Gotowe ciasto zafoliuj i odstaw na 30 minut do lodówki.

Tortilla - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ciasto podziel na mniejsze kawałki, a następnie rozwałkuj na cieniutkie placki.

Tortilla - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Placki ciasta usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu około 1 minutę z każdej strony.

Tortilla - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej