
Składniki
0.3 kilograma
0.5 pęczka
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
30 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na rumiany kolor na patelni z rozgrzanym olejem.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a czosnek posiekaj. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Krok 3
Fix Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Krok 4
Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Krok 5
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej