Burrito z baraniną i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z baraniną i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

327 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 kilograma

0.5 pęczka

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

30 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na rumiany kolor na patelni z rozgrzanym olejem.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a czosnek posiekaj. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo , 07.02.2018

    super:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walczak

    Stanisław Walczak , 07.02.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walczak

    Stanisław Walczak , 07.02.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej