Burrito z baraniną i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z baraniną i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
336 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

160 osób wydrukowało

Pobierz pdf

306 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 kilograma

0.5 pęczka

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

30 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na rumiany kolor na patelni z rozgrzanym olejem.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a czosnek posiekaj. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo , 07.02.2018

    super:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walczak

    Stanisław Walczak , 07.02.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walczak

    Stanisław Walczak , 07.02.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krówka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z baraniną i czosnkiem Burrito z baraniną i czosnkiem

Mięso mielone podsmaż na rumiany kolor na patelni z rozgrzanym olejem.