Burrito z baraniną i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z baraniną i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

335 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 kilograma

0.5 pęczka

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

30 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na rumiany kolor na patelni z rozgrzanym olejem.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a czosnek posiekaj. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z baraniną i czosnkiem  - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo , 07.02.2018

    super:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walczak

    Stanisław Walczak , 07.02.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walczak

    Stanisław Walczak , 07.02.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z baraniną i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z baraniną i czosnkiem Burrito z baraniną i czosnkiem

Mięso mielone podsmaż na rumiany kolor na patelni z rozgrzanym olejem.