Cukinia w panierce z czosnkowym dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia w panierce z czosnkowym dipem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój w grube plastry.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z 50 ml wody, każdy z plastrów cukinii zanurz najpierw w mące, a następnie panieruj w bułce z fixem.

Krok 3

Zetrzyj ząbki czosnku na tarce, połącz z majonezem i jogurtem.

Krok 4

Kawałki cukinii smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, podawaj z dipem czosnkowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do panierki możesz dodać łyżkę czarnuszki. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia w panierce z czosnkowym dipem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piankowa pychotka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cukinia w panierce z czosnkowym dipem Cukinia w panierce z czosnkowym dipem

Cukinia, nazywana także kabaczkiem, to smaczne warzywo, które możecie wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. My proponujemy przygotowanie go w formie talarków z aromatycznym sosem czosnkowym. Próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Jeżeli nie, to zapoznajcie się z tym przepisem, a z pewnością zostanie on w Waszym menu na dłużej. Będziecie potrzebować kilku składników: cukinii, mąki pszennej, opakowania Fix Knorr panierka chrupiący kurczak z papryką, oleju rzepakowego, czosnku oraz jogurtu.

Dla kogo?

Cukinia w panierce to idealna opcja dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni długich godzin. Niecałe 30 minut i danie pojawi się na Waszych talerzach. Nie jesteście mistrzami gotowania? A może dopiero rozpoczynacie swoją przygodę w kuchni? Nie martwcie się, nasz przepis jest tak prosty, że każdy sobie z nim poradzi. 

Na jaką okazję?

Polecamy w formie przekąski podczas spotkania ze znajomymi. Musicie jednak przygotować większą ilość porcji, ponieważ cukinia w panierce jest tak pyszna, że bardzo szybko znika z talerza.

Czy wiesz, że?

Cukinia w panierce smakuje doskonale w dwóch wersjach: na ciepło i na zimno. Nawet gdy wystygnie, będzie bardzo smaczna. Jedno jest pewne – nie wystygnie podczas spotkania ze znajomymi!

Dla urozmaicenia:

Czosnkowy dip doda aromatu i lekko ostrego smak cukinii w panierce! Sos czosnkowy można kupić go w sklepie, jednak my polecamy przygotowanie tego dodatku w domu. Zajmie Wam to maksymalnie kilka minut!