Cukinia w panierce z czosnkowym dipem
NOWY PRZEPIS
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
50 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w grube plastry.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z 50 ml wody, każdy z plastrów cukinii zanurz najpierw w mące, a następnie panieruj w bułce z fixem.
Krok 3
Zetrzyj ząbki czosnku na tarce, połącz z majonezem i jogurtem.
Krok 4
Kawałki cukinii smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, podawaj z dipem czosnkowym.
Dobra rada:
Do panierki możesz dodać łyżkę czarnuszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cukinia w panierce z czosnkowym dipem
Cukinia, nazywana także kabaczkiem, to smaczne warzywo, które możecie wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. My proponujemy przygotowanie go w formie talarków z aromatycznym sosem czosnkowym. Próbowaliście kiedyś takiego połączenia? Jeżeli nie, to zapoznajcie się z tym przepisem, a z pewnością zostanie on w Waszym menu na dłużej. Będziecie potrzebować kilku składników: cukinii, mąki pszennej, opakowania Fix Knorr panierka chrupiący kurczak z papryką, oleju rzepakowego, czosnku oraz jogurtu.
Dla kogo?
Cukinia w panierce to idealna opcja dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni długich godzin. Niecałe 30 minut i danie pojawi się na Waszych talerzach. Nie jesteście mistrzami gotowania? A może dopiero rozpoczynacie swoją przygodę w kuchni? Nie martwcie się, nasz przepis jest tak prosty, że każdy sobie z nim poradzi.
Na jaką okazję?
Polecamy w formie przekąski podczas spotkania ze znajomymi. Musicie jednak przygotować większą ilość porcji, ponieważ cukinia w panierce jest tak pyszna, że bardzo szybko znika z talerza.
Czy wiesz, że?
Cukinia w panierce smakuje doskonale w dwóch wersjach: na ciepło i na zimno. Nawet gdy wystygnie, będzie bardzo smaczna. Jedno jest pewne – nie wystygnie podczas spotkania ze znajomymi!
Dla urozmaicenia:
Czosnkowy dip doda aromatu i lekko ostrego smak cukinii w panierce! Sos czosnkowy można kupić go w sklepie, jednak my polecamy przygotowanie tego dodatku w domu. Zajmie Wam to maksymalnie kilka minut!