
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
6 sztuk
3 łyżki
100 mililitrów
400 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem. Uformuj małe klopsiki.

Krok 2
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój.

Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy i pieczarki.

Krok 4
Fix Schab a la Stroganoff Knorr wymieszaj ze śmietaną i 400 mililitrami wody.

Krok 5
Do klopsów i pieczarek dodaj pokruszony ser, szczypiorek oraz przygotowany Fix Knorr. Całość zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, dopraw do smaku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsiki z serem i szczypiorkiem
Klopsiki z serem pleśniowym to według ciebie niecodzienne połączenie? Tym bardziej powinnaś przygotować je na obiad lub kolację i przekonać się, jak wyśmienita to potrawa. Spopularyzowany przez kuchnię francuską ser pleśniowy doskonale się topi, a dania do których go dodasz, zyskają niezwykłego aromatu, delikatnej ostrości i bardzo kremowej konsystencji. W serze pleśniowym można się zakochać już od pierwszego kęsa, a jeśli jest ukryty pod postacią sosu i połączony z mięsem mielonym, to smakuje naprawdę wyjątkowo. Jak zrobić to danie? Z mięsa mielonego uformuj klopsiki, które następnie usmaż na rozgrzanym oleju. Do przygotowanego sosu dorzuć pieczarki, pokruszony ser pleśniowy i szczypiorek. To nierozłączne trzy składniki, które sprawią, że stracisz głowę dla tego smaku. Polej sosem usmażone klopsiki i rozkoszuj się aksamitnym smakiem sera.


































