Klopsiki z serem i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z serem i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

252 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

6 sztuk

3 łyżki

100 mililitrów

400 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem. Uformuj małe klopsiki.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy i pieczarki.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Fix Schab a la Stroganoff Knorr wymieszaj ze śmietaną i 400 mililitrami wody.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 4

Krok 5

Do klopsów i pieczarek dodaj pokruszony ser, szczypiorek oraz przygotowany Fix Knorr. Całość zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, dopraw do smaku.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z serem i szczypiorkiemKlopsiki z serem i szczypiorkiem

Klopsiki z serem pleśniowym to według ciebie niecodzienne połączenie? Tym bardziej powinnaś przygotować je na obiad lub kolację i przekonać się, jak wyśmienita to potrawa. Spopularyzowany przez kuchnię francuską ser pleśniowy doskonale się topi, a dania do których go dodasz, zyskają niezwykłego aromatu, delikatnej ostrości i bardzo kremowej konsystencji. W serze pleśniowym można się zakochać już od pierwszego kęsa, a jeśli jest ukryty pod postacią sosu i połączony z mięsem mielonym, to smakuje naprawdę wyjątkowo. Jak zrobić to danie? Z mięsa mielonego uformuj klopsiki, które następnie usmaż na rozgrzanym oleju. Do przygotowanego sosu dorzuć pieczarki, pokruszony ser pleśniowy i szczypiorek. To nierozłączne trzy składniki, które sprawią, że stracisz głowę dla tego smaku. Polej sosem usmażone klopsiki i rozkoszuj się aksamitnym smakiem sera.