Klopsiki z serem i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Klopsiki z serem i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

249 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

6 sztuk

3 łyżki

100 mililitrów

400 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem. Uformuj małe klopsiki.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy i pieczarki.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Fix Schab a la Stroganoff Knorr wymieszaj ze śmietaną i 400 mililitrami wody.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 4

Krok 5

Do klopsów i pieczarek dodaj pokruszony ser, szczypiorek oraz przygotowany Fix Knorr. Całość zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, dopraw do smaku.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z serem i szczypiorkiemKlopsiki z serem i szczypiorkiem

Klopsiki z serem pleśniowym to według ciebie niecodzienne połączenie? Tym bardziej powinnaś przygotować je na obiad lub kolację i przekonać się, jak wyśmienita to potrawa. Spopularyzowany przez kuchnię francuską ser pleśniowy doskonale się topi, a dania do których go dodasz, zyskają niezwykłego aromatu, delikatnej ostrości i bardzo kremowej konsystencji. W serze pleśniowym można się zakochać już od pierwszego kęsa, a jeśli jest ukryty pod postacią sosu i połączony z mięsem mielonym, to smakuje naprawdę wyjątkowo. Jak zrobić to danie? Z mięsa mielonego uformuj klopsiki, które następnie usmaż na rozgrzanym oleju. Do przygotowanego sosu dorzuć pieczarki, pokruszony ser pleśniowy i szczypiorek. To nierozłączne trzy składniki, które sprawią, że stracisz głowę dla tego smaku. Polej sosem usmażone klopsiki i rozkoszuj się aksamitnym smakiem sera.