Klopsiki z serem i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z serem i szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
269 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

6 sztuk

3 łyżki

100 mililitrów

400 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem. Uformuj małe klopsiki.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy i pieczarki.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Fix Schab a la Stroganoff Knorr wymieszaj ze śmietaną i 400 mililitrami wody.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 4

Krok 5

Do klopsów i pieczarek dodaj pokruszony ser, szczypiorek oraz przygotowany Fix Knorr. Całość zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, dopraw do smaku.

Klopsiki z serem i szczypiorkiem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z serem i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z serem i szczypiorkiemKlopsiki z serem i szczypiorkiem

Klopsiki z serem pleśniowym to według ciebie niecodzienne połączenie? Tym bardziej powinnaś przygotować je na obiad lub kolację i przekonać się, jak wyśmienita to potrawa. Spopularyzowany przez kuchnię francuską ser pleśniowy doskonale się topi, a dania do których go dodasz, zyskają niezwykłego aromatu, delikatnej ostrości i bardzo kremowej konsystencji. W serze pleśniowym można się zakochać już od pierwszego kęsa, a jeśli jest ukryty pod postacią sosu i połączony z mięsem mielonym, to smakuje naprawdę wyjątkowo. Jak zrobić to danie? Z mięsa mielonego uformuj klopsiki, które następnie usmaż na rozgrzanym oleju. Do przygotowanego sosu dorzuć pieczarki, pokruszony ser pleśniowy i szczypiorek. To nierozłączne trzy składniki, które sprawią, że stracisz głowę dla tego smaku. Polej sosem usmażone klopsiki i rozkoszuj się aksamitnym smakiem sera.