Sałatka z nuggestsami

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

4 łyżki

2 łyżeczki

5 łyżek

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora pokroić w ósemki, cebulę w plasterki. Sałatę posiekać w paski.

Krok 4

Pierś z kurczaka pokroić w 2-3cm kawałki.

Krok 3

Orzechy podsmażyć na gorącym miodzie, przełożyć do salaterki i wymieszać z majonezem, ketchupem oraz z sosem z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.

Krok 7

odsącz z nadmiaru tłuszczu. Do salaterki dodać gorące kawałki kurczaka. Podawać od razu po przygotowaniu.

Krok 2

Ogórka obrać wzdłuż, w taki sposób, by zostały po bokach ozdobne zielone paski, pokroić w centymetrowe plasterki. Wymieszać w salaterce z pomidorem, cebulą, sałatą i orzechami.

Krok 5

mięso zanurz w mleku i obtocz w panierce z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp

Krok 6

Opanierowane mięso przesmaż na oliwie na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej