
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżeczki
1 opakowanie
4 łyżki
2 łyżki
0.5 opakowania
1 sztuka
0.5 sztuki
5 łyżek
400 gramów
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora pokroić w ósemki, cebulę w plasterki. Sałatę posiekać w paski.
Krok 4
Pierś z kurczaka pokroić w 2-3cm kawałki.
Krok 3
Orzechy podsmażyć na gorącym miodzie, przełożyć do salaterki i wymieszać z majonezem, ketchupem oraz z sosem z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.
Krok 7
odsącz z nadmiaru tłuszczu. Do salaterki dodać gorące kawałki kurczaka. Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 2
Ogórka obrać wzdłuż, w taki sposób, by zostały po bokach ozdobne zielone paski, pokroić w centymetrowe plasterki. Wymieszać w salaterce z pomidorem, cebulą, sałatą i orzechami.
Krok 5
mięso zanurz w mleku i obtocz w panierce z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp
Krok 6
Opanierowane mięso przesmaż na oliwie na małym ogniu.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej