
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżeczki
1 opakowanie
4 łyżki
2 łyżki
0.5 opakowania
1 sztuka
0.5 sztuki
5 łyżek
400 gramów
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora pokroić w ósemki, cebulę w plasterki. Sałatę posiekać w paski.
Krok 4
Pierś z kurczaka pokroić w 2-3cm kawałki.
Krok 3
Orzechy podsmażyć na gorącym miodzie, przełożyć do salaterki i wymieszać z majonezem, ketchupem oraz z sosem z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.
Krok 7
odsącz z nadmiaru tłuszczu. Do salaterki dodać gorące kawałki kurczaka. Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 2
Ogórka obrać wzdłuż, w taki sposób, by zostały po bokach ozdobne zielone paski, pokroić w centymetrowe plasterki. Wymieszać w salaterce z pomidorem, cebulą, sałatą i orzechami.
Krok 5
mięso zanurz w mleku i obtocz w panierce z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp
Krok 6
Opanierowane mięso przesmaż na oliwie na małym ogniu.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej