
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżeczki
1 opakowanie
4 łyżki
2 łyżki
0.5 opakowania
1 sztuka
0.5 sztuki
5 łyżek
400 gramów
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora pokroić w ósemki, cebulę w plasterki. Sałatę posiekać w paski.
Krok 4
Pierś z kurczaka pokroić w 2-3cm kawałki.
Krok 3
Orzechy podsmażyć na gorącym miodzie, przełożyć do salaterki i wymieszać z majonezem, ketchupem oraz z sosem z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.
Krok 7
odsącz z nadmiaru tłuszczu. Do salaterki dodać gorące kawałki kurczaka. Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 2
Ogórka obrać wzdłuż, w taki sposób, by zostały po bokach ozdobne zielone paski, pokroić w centymetrowe plasterki. Wymieszać w salaterce z pomidorem, cebulą, sałatą i orzechami.
Krok 5
mięso zanurz w mleku i obtocz w panierce z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp
Krok 6
Opanierowane mięso przesmaż na oliwie na małym ogniu.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej