Sałatka z nuggestsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z nuggestsami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżeczki

1 opakowanie

4 łyżki

2 łyżki

0.5 opakowania

1 sztuka

0.5 sztuki

5 łyżek

400 gramów

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora pokroić w ósemki, cebulę w plasterki. Sałatę posiekać w paski.

Krok 4

Pierś z kurczaka pokroić w 2-3cm kawałki.

Krok 3

Orzechy podsmażyć na gorącym miodzie, przełożyć do salaterki i wymieszać z majonezem, ketchupem oraz z sosem z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.

Krok 7

odsącz z nadmiaru tłuszczu. Do salaterki dodać gorące kawałki kurczaka. Podawać od razu po przygotowaniu.

Krok 2

Ogórka obrać wzdłuż, w taki sposób, by zostały po bokach ozdobne zielone paski, pokroić w centymetrowe plasterki. Wymieszać w salaterce z pomidorem, cebulą, sałatą i orzechami.

Krok 5

mięso zanurz w mleku i obtocz w panierce z opakowania Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp

Krok 6

Opanierowane mięso przesmaż na oliwie na małym ogniu.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z nuggestsami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej