Zimowa surówka

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną kapustę łączymy z posiekanym koperkiem, posiekaną dymką i startym na tarce jabłkiem wymieszanym z sokiem cytrynowym.

Krok 2

Następnie dodajemy oliwę i cukier oraz wykruszamy kosteczkę.

Krok 3

Surówkę odstawiamy na godzinę by smaki się połączyły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej