Zimowa surówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zimowa surówka

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną kapustę łączymy z posiekanym koperkiem, posiekaną dymką i startym na tarce jabłkiem wymieszanym z sokiem cytrynowym.

Krok 2

Następnie dodajemy oliwę i cukier oraz wykruszamy kosteczkę.

Krok 3

Surówkę odstawiamy na godzinę by smaki się połączyły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej