Zimowa surówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zimowa surówka

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną kapustę łączymy z posiekanym koperkiem, posiekaną dymką i startym na tarce jabłkiem wymieszanym z sokiem cytrynowym.

Krok 2

Następnie dodajemy oliwę i cukier oraz wykruszamy kosteczkę.

Krok 3

Surówkę odstawiamy na godzinę by smaki się połączyły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zimowa surówka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej