Sałatka  z wątróbka drobiową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka  z wątróbka drobiową

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

40 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą, posiekanym rozmarynem i oliwą.

Krok 1

Wątróbkę oczyść, obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 2

Z grejpfruta i pomarańczy wyciąć cząstki. Jabłko pokroić na plasterki, pokropić sokiem z cytryny.

Krok 4

Sałatę porwij na małe kawałki i wraz rukolą ułożyć w misce.

Krok 5

Dodać owoce i wątróbkę, polać sosem musztardowym. Delikatnie wymieszać. Podawać z bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej