Sałatka  z wątróbka drobiową

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

394

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą, posiekanym rozmarynem i oliwą.

Krok 1

Wątróbkę oczyść, obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 2

Z grejpfruta i pomarańczy wyciąć cząstki. Jabłko pokroić na plasterki, pokropić sokiem z cytryny.

Krok 4

Sałatę porwij na małe kawałki i wraz rukolą ułożyć w misce.

Krok 5

Dodać owoce i wątróbkę, polać sosem musztardowym. Delikatnie wymieszać. Podawać z bagietką.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej