Sałatka  z wątróbka drobiową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka  z wątróbka drobiową

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

40 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą, posiekanym rozmarynem i oliwą.

Krok 1

Wątróbkę oczyść, obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 2

Z grejpfruta i pomarańczy wyciąć cząstki. Jabłko pokroić na plasterki, pokropić sokiem z cytryny.

Krok 4

Sałatę porwij na małe kawałki i wraz rukolą ułożyć w misce.

Krok 5

Dodać owoce i wątróbkę, polać sosem musztardowym. Delikatnie wymieszać. Podawać z bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  z wątróbka drobiową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej