
Składniki
null
4 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
40 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą, posiekanym rozmarynem i oliwą.
Krok 1
Wątróbkę oczyść, obtocz w mące i usmaż na oleju.
Krok 2
Z grejpfruta i pomarańczy wyciąć cząstki. Jabłko pokroić na plasterki, pokropić sokiem z cytryny.
Krok 4
Sałatę porwij na małe kawałki i wraz rukolą ułożyć w misce.
Krok 5
Dodać owoce i wątróbkę, polać sosem musztardowym. Delikatnie wymieszać. Podawać z bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej