
Składniki
null
4 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
40 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą, posiekanym rozmarynem i oliwą.
Krok 1
Wątróbkę oczyść, obtocz w mące i usmaż na oleju.
Krok 2
Z grejpfruta i pomarańczy wyciąć cząstki. Jabłko pokroić na plasterki, pokropić sokiem z cytryny.
Krok 4
Sałatę porwij na małe kawałki i wraz rukolą ułożyć w misce.
Krok 5
Dodać owoce i wątróbkę, polać sosem musztardowym. Delikatnie wymieszać. Podawać z bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej