Sałatka z pora z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pora z żółtym serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

null

1 opakowanie

null

null

0.5 opakowania

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój, oprósz Delikatem Knorr, odstaw na 10 minut, po czym odciśnij wodę.

Krok 2

Plastry ananasów i ser żółty pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Krok 3

Fasolę odcedź z zalewy. Połącz wszystkie składniki razem.

Krok 4

Do sałatki dodaj majonez i posiekana natkę pietruszki. Dopraw do smaku papryką i pierzem.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej