Sałatka z pora z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pora z żółtym serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

null

1 opakowanie

null

null

0.5 opakowania

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój, oprósz Delikatem Knorr, odstaw na 10 minut, po czym odciśnij wodę.

Krok 2

Plastry ananasów i ser żółty pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Krok 3

Fasolę odcedź z zalewy. Połącz wszystkie składniki razem.

Krok 4

Do sałatki dodaj majonez i posiekana natkę pietruszki. Dopraw do smaku papryką i pierzem.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej