Sałatka z pora z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pora z żółtym serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

null

1 opakowanie

null

null

0.5 opakowania

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój, oprósz Delikatem Knorr, odstaw na 10 minut, po czym odciśnij wodę.

Krok 2

Plastry ananasów i ser żółty pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Krok 3

Fasolę odcedź z zalewy. Połącz wszystkie składniki razem.

Krok 4

Do sałatki dodaj majonez i posiekana natkę pietruszki. Dopraw do smaku papryką i pierzem.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pora z żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej