Sałatka „Chińska miseczka”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

271 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

6 plastrów

10 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso indyka w drobną kostkę i podsmaż do momentu, kiedy się zarumieni.

Krok 2

Pokrój plastry ananasa w kostkę.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.

Krok 4

Dodaj kiełki sojowe oraz sałatę.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według opisu podanego na opakowaniu i polej nim składniki. Następnie posyp sałatkę czereśniami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka „Chińska miseczka”Sałatka „Chińska miseczka”

Szukasz efektownej sałatki, która sprawdzi się na przyjęciach? W takim przypadku „chińska miseczka” będzie dla Ciebie odpowiednim wyborem. Jej bazę stanowi mięso z indyka, które charakteryzuje się wyjątkowo delikatnym smakiem. Wykorzystaj indyczą pierś, pokrój ją w drobną kostkę podobnych rozmiarów i smaż do momentu jej zarumienienia się. Z mięsem połącz ananasa – w przepisie sugerowany jest konserwowy, równie dobrym wyborem będzie jednak również świeży, który jest wyrazistszy w smaku. Owoc pokrój w kostkę, a kolejny ze składników – pieczarki – w plastry. Grzyby warto skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu będą miały bowiem intensywniejszy smak. Do całości dodaj kiełki sojowe i sałatę. Wybierz swoją ulubioną lub wykorzystaj miks jej różnych gatunków. Sprawdzi się również posiekana kapusta pekińska. Całość wymieszaj z sosem czosnkowym i podawaj z czereśniami. Jako dekorację możesz wykorzystać np. drobno pokrojoną natkę kolendry. Zainspiruj się naszym przepisem i przyrządź dzięki niemu pyszne danie.