
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
6 plastrów
10 dekagramów
10 dekagramów
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso indyka w drobną kostkę i podsmaż do momentu, kiedy się zarumieni.
Krok 2
Pokrój plastry ananasa w kostkę.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
Dodaj kiełki sojowe oraz sałatę.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według opisu podanego na opakowaniu i polej nim składniki. Następnie posyp sałatkę czereśniami i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka „Chińska miseczka”
Szukasz efektownej sałatki, która sprawdzi się na przyjęciach? W takim przypadku „chińska miseczka” będzie dla Ciebie odpowiednim wyborem. Jej bazę stanowi mięso z indyka, które charakteryzuje się wyjątkowo delikatnym smakiem. Wykorzystaj indyczą pierś, pokrój ją w drobną kostkę podobnych rozmiarów i smaż do momentu jej zarumienienia się. Z mięsem połącz ananasa – w przepisie sugerowany jest konserwowy, równie dobrym wyborem będzie jednak również świeży, który jest wyrazistszy w smaku. Owoc pokrój w kostkę, a kolejny ze składników – pieczarki – w plastry. Grzyby warto skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu będą miały bowiem intensywniejszy smak. Do całości dodaj kiełki sojowe i sałatę. Wybierz swoją ulubioną lub wykorzystaj miks jej różnych gatunków. Sprawdzi się również posiekana kapusta pekińska. Całość wymieszaj z sosem czosnkowym i podawaj z czereśniami. Jako dekorację możesz wykorzystać np. drobno pokrojoną natkę kolendry. Zainspiruj się naszym przepisem i przyrządź dzięki niemu pyszne danie.