Sałatka „Chińska miseczka” przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka „Chińska miseczka”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

271 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

6 plastrów

10 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso indyka w drobną kostkę i podsmaż do momentu, kiedy się zarumieni.

Krok 2

Pokrój plastry ananasa w kostkę.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.

Krok 4

Dodaj kiełki sojowe oraz sałatę.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według opisu podanego na opakowaniu i polej nim składniki. Następnie posyp sałatkę czereśniami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka „Chińska miseczka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka „Chińska miseczka”Sałatka „Chińska miseczka”

Szukasz efektownej sałatki, która sprawdzi się na przyjęciach? W takim przypadku „chińska miseczka” będzie dla Ciebie odpowiednim wyborem. Jej bazę stanowi mięso z indyka, które charakteryzuje się wyjątkowo delikatnym smakiem. Wykorzystaj indyczą pierś, pokrój ją w drobną kostkę podobnych rozmiarów i smaż do momentu jej zarumienienia się. Z mięsem połącz ananasa – w przepisie sugerowany jest konserwowy, równie dobrym wyborem będzie jednak również świeży, który jest wyrazistszy w smaku. Owoc pokrój w kostkę, a kolejny ze składników – pieczarki – w plastry. Grzyby warto skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu będą miały bowiem intensywniejszy smak. Do całości dodaj kiełki sojowe i sałatę. Wybierz swoją ulubioną lub wykorzystaj miks jej różnych gatunków. Sprawdzi się również posiekana kapusta pekińska. Całość wymieszaj z sosem czosnkowym i podawaj z czereśniami. Jako dekorację możesz wykorzystać np. drobno pokrojoną natkę kolendry. Zainspiruj się naszym przepisem i przyrządź dzięki niemu pyszne danie.