
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
10 dekagramów
3 sztuki
8 sztuk
1 sztuka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki.
Krok 2
Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki.
Krok 4
Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną.
Krok 5
Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej