
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
10 dekagramów
3 sztuki
8 sztuk
1 sztuka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki.
Krok 2
Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki.
Krok 4
Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną.
Krok 5
Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Sałatka "Smak orientu"

