Sałatka "Smak orientu" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka "Smak orientu"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
329 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

10 dekagramów

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki. 

Krok 2

Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki. 

Krok 4

Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną.

Krok 5

Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem.

2

Opinie o przepisie

  • Alicja Nowak

    Alicja Nowak , 12.08.2017

    przyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bieszke

    Magdalena Bieszke , 18.01.2016

    pieczarki surowe?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka "Smak orientu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka "Smak orientu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka "Smak orientu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka "Smak orientu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka "Smak orientu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka "Smak orientu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka "Smak orientu" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka "Smak orientu" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka "Smak orientu"Sałatka "Smak orientu"

Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki.