
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
10 dekagramów
3 sztuki
8 sztuk
1 sztuka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki.
Krok 2
Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki.
Krok 4
Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną.
Krok 5
Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej