
Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 opakowanie
300 gramów
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój buraki w cienkie plastry, a dymkę w cienkie krążki.
Krok 3
Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.
Krok 4
Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.
Krok 5
Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej