Sałatka kolorowa na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kolorowa na sposób francuski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój buraki w cienkie plastry, a dymkę w cienkie krążki.

Krok 3

Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.

Krok 4

Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.

Krok 5

Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka kolorowa na sposób francuskiSałatka kolorowa na sposób francuski

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.