Sałatka kolorowa na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kolorowa na sposób francuski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój buraki w cienkie plastry, a dymkę w cienkie krążki.

Krok 3

Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.

Krok 4

Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.

Krok 5

Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka kolorowa na sposób francuskiSałatka kolorowa na sposób francuski

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.