
Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 opakowanie
300 gramów
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój buraki w cienkie plastry, a dymkę w cienkie krążki.
Krok 3
Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.
Krok 4
Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.
Krok 5
Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej