Sałatka kolorowa na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kolorowa na sposób francuski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój buraki w cienkie plastry, a dymkę w cienkie krążki.

Krok 3

Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.

Krok 4

Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.

Krok 5

Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka kolorowa na sposób francuskiSałatka kolorowa na sposób francuski

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.