Sałatka kolorowa na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kolorowa na sposób francuski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój buraki w cienkie plastry, a dymkę w cienkie krążki.

Krok 3

Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.

Krok 4

Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.

Krok 5

Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kolorowa na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka kolorowa na sposób francuskiSałatka kolorowa na sposób francuski

Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.