Chińska sałatka bankietowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 pęczek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Pora oraz ogórka pokrój na krążki, które następnie przepołów.

Krok 4

Fasolę oraz kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 5

Do miski wrzuć kapustę, pomidory, ogórka z porem i warzywa konserwowe. Nie mieszaj. Sałatka ma być warstwowa.

Krok 6

Fix Knorr zagotuj z szklanką wody, octem i cukrem. Odstaw do ostygnięcia. Sałatkę podawaj z sosem oddzielnie udekorowaną posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej