
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
6 sztuk
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.
Krok 3
Pora oraz ogórka pokrój na krążki, które następnie przepołów.
Krok 4
Fasolę oraz kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 5
Do miski wrzuć kapustę, pomidory, ogórka z porem i warzywa konserwowe. Nie mieszaj. Sałatka ma być warstwowa.
Krok 6
Fix Knorr zagotuj z szklanką wody, octem i cukrem. Odstaw do ostygnięcia. Sałatkę podawaj z sosem oddzielnie udekorowaną posiekanym szczypiorkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej