Chińska sałatka bankietowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska sałatka bankietowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

6 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Pora oraz ogórka pokrój na krążki, które następnie przepołów.

Krok 4

Fasolę oraz kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 5

Do miski wrzuć kapustę, pomidory, ogórka z porem i warzywa konserwowe. Nie mieszaj. Sałatka ma być warstwowa.

Krok 6

Fix Knorr zagotuj z szklanką wody, octem i cukrem. Odstaw do ostygnięcia. Sałatkę podawaj z sosem oddzielnie udekorowaną posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska sałatka bankietowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej