
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
6 sztuk
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.
Krok 3
Pora oraz ogórka pokrój na krążki, które następnie przepołów.
Krok 4
Fasolę oraz kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 5
Do miski wrzuć kapustę, pomidory, ogórka z porem i warzywa konserwowe. Nie mieszaj. Sałatka ma być warstwowa.
Krok 6
Fix Knorr zagotuj z szklanką wody, octem i cukrem. Odstaw do ostygnięcia. Sałatkę podawaj z sosem oddzielnie udekorowaną posiekanym szczypiorkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej