Chińska sałatka bankietowa

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 pęczek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Pora oraz ogórka pokrój na krążki, które następnie przepołów.

Krok 4

Fasolę oraz kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 5

Do miski wrzuć kapustę, pomidory, ogórka z porem i warzywa konserwowe. Nie mieszaj. Sałatka ma być warstwowa.

Krok 6

Fix Knorr zagotuj z szklanką wody, octem i cukrem. Odstaw do ostygnięcia. Sałatkę podawaj z sosem oddzielnie udekorowaną posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej