Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
6 sztuk
6 sztuk
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
5 łyżek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, przestudź, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Skrop olejem i posyp przyprawą do kurczaka. Całość wymieszaj.
Krok 2
Przełóż na pergamin i upiecz w piekarniku lub obsmaż na patelni.
Krok 3
Kalarepę obierz i pokrój w słupki. Szparagi obierz, pokrój na trzy części. Warzywa ugotuj w wodzie z odrobiną soli i cukru. Pamiętaj, by po ugotowaniu zahartować je zimną wodą lub lodem.
Krok 4
Sałaty wypłucz i osusz. Sos sałatkowy połącz ze szczyptą młotkowanego pieprzu lub mielonym pieprzem. Mieszając, sukcesywnie dolewaj olej i oliwę z oliwek. Przygotowując sałatkę, możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Krok 5
Na dużym talerzu przygotuj kompozycję z bukietu sałat, szparagów, kalarepy i pieczonych ziemniaków. Całość polej przygotowanym sosem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej