
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myjemy, osuszamy w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce kuchennej i rwiemy na mniejsze kawałki.
Krok 2
Ogórka, pomidora kroimy w kostkę. Rzodkiewki, oliwki w mniejsze kawałki Warzywa wrzucamy do miski.
Krok 3
Ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Z natki obrywamy same listki i dodajemy. Oliwę mieszamy z octem i przyprawami. Polewamy sałatę tuż przed podaniem i mieszamy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej