Sałata z serem feta w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem feta w greckim stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy, osuszamy w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce kuchennej i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka, pomidora kroimy w kostkę. Rzodkiewki, oliwki w mniejsze kawałki Warzywa wrzucamy do miski.

Krok 3

Ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Z natki obrywamy same listki i dodajemy. Oliwę mieszamy z octem i przyprawami. Polewamy sałatę tuż przed podaniem i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej