Sałata z serem feta w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem feta w greckim stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy, osuszamy w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce kuchennej i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka, pomidora kroimy w kostkę. Rzodkiewki, oliwki w mniejsze kawałki Warzywa wrzucamy do miski.

Krok 3

Ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Z natki obrywamy same listki i dodajemy. Oliwę mieszamy z octem i przyprawami. Polewamy sałatę tuż przed podaniem i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej