Sałata z serem feta w greckim stylu

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

0.5 pęczka

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy, osuszamy w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce kuchennej i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka, pomidora kroimy w kostkę. Rzodkiewki, oliwki w mniejsze kawałki Warzywa wrzucamy do miski.

Krok 3

Ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Z natki obrywamy same listki i dodajemy. Oliwę mieszamy z octem i przyprawami. Polewamy sałatę tuż przed podaniem i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej