Sałata z serem feta w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem feta w greckim stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy, osuszamy w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce kuchennej i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka, pomidora kroimy w kostkę. Rzodkiewki, oliwki w mniejsze kawałki Warzywa wrzucamy do miski.

Krok 3

Ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Z natki obrywamy same listki i dodajemy. Oliwę mieszamy z octem i przyprawami. Polewamy sałatę tuż przed podaniem i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej