Sałata z serem feta w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem feta w greckim stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy, osuszamy w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce kuchennej i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka, pomidora kroimy w kostkę. Rzodkiewki, oliwki w mniejsze kawałki Warzywa wrzucamy do miski.

Krok 3

Ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Z natki obrywamy same listki i dodajemy. Oliwę mieszamy z octem i przyprawami. Polewamy sałatę tuż przed podaniem i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej