Sałata z serem feta w greckim stylu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy, osuszamy w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce kuchennej i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka, pomidora kroimy w kostkę. Rzodkiewki, oliwki w mniejsze kawałki Warzywa wrzucamy do miski.

Krok 3

Ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Z natki obrywamy same listki i dodajemy. Oliwę mieszamy z octem i przyprawami. Polewamy sałatę tuż przed podaniem i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem feta w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka wiosenna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej