Sałatka wzmacniająca odporność przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wzmacniająca odporność

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, jedno przetrzyj przez sito z oliwą, dodaj 3 łyżki wody i Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr.

Krok 2

Buraki ugotuj, obierz i razem z pozostałym jajkiem pokrój w kostkę.

Krok 3

Selery obierz, ugotuj i zetrzyj na tarce.

Krok 4

Jabłko obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 5

Składniki wymieszaj z orzechami i natką, polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej