
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj, jedno przetrzyj przez sito z oliwą, dodaj 3 łyżki wody i Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr.
Krok 2
Buraki ugotuj, obierz i razem z pozostałym jajkiem pokrój w kostkę.
Krok 3
Selery obierz, ugotuj i zetrzyj na tarce.
Krok 4
Jabłko obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 5
Składniki wymieszaj z orzechami i natką, polej sosem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej