
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj, jedno przetrzyj przez sito z oliwą, dodaj 3 łyżki wody i Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr.
Krok 2
Buraki ugotuj, obierz i razem z pozostałym jajkiem pokrój w kostkę.
Krok 3
Selery obierz, ugotuj i zetrzyj na tarce.
Krok 4
Jabłko obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 5
Składniki wymieszaj z orzechami i natką, polej sosem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej