
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj, jedno przetrzyj przez sito z oliwą, dodaj 3 łyżki wody i Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr.
Krok 2
Buraki ugotuj, obierz i razem z pozostałym jajkiem pokrój w kostkę.
Krok 3
Selery obierz, ugotuj i zetrzyj na tarce.
Krok 4
Jabłko obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 5
Składniki wymieszaj z orzechami i natką, polej sosem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej