Sałatka wzmacniająca odporność przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wzmacniająca odporność

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, jedno przetrzyj przez sito z oliwą, dodaj 3 łyżki wody i Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr.

Krok 2

Buraki ugotuj, obierz i razem z pozostałym jajkiem pokrój w kostkę.

Krok 3

Selery obierz, ugotuj i zetrzyj na tarce.

Krok 4

Jabłko obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 5

Składniki wymieszaj z orzechami i natką, polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej