Sałatka wzmacniająca odporność przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wzmacniająca odporność

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, jedno przetrzyj przez sito z oliwą, dodaj 3 łyżki wody i Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr.

Krok 2

Buraki ugotuj, obierz i razem z pozostałym jajkiem pokrój w kostkę.

Krok 3

Selery obierz, ugotuj i zetrzyj na tarce.

Krok 4

Jabłko obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 5

Składniki wymieszaj z orzechami i natką, polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wzmacniająca odporność - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej