
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
4 łyżki
30 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i koperek posiekaj, a chrzan zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj ze śmietaną.
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce.
Krok 3
Pomidory pokrój na ćwiartki, a ser feta w kostkę. Ułóż na sałacie.
Krok 4
Mięso z kurczaka potnij w paski. Obtocz je w przyprawie gyros i podsmaż na oliwie.
Krok 5
Kurczaka zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do sałatki. Wszystko polej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej