Gyros z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

30 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i koperek posiekaj, a chrzan zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj ze śmietaną.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce.

Krok 3

Pomidory pokrój na ćwiartki, a ser feta w kostkę. Ułóż na sałacie.

Krok 4

Mięso z kurczaka potnij w paski. Obtocz je w przyprawie gyros i podsmaż na oliwie.

Krok 5

Kurczaka zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do sałatki. Wszystko polej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej