
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
4 łyżki
30 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i koperek posiekaj, a chrzan zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj ze śmietaną.
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce.
Krok 3
Pomidory pokrój na ćwiartki, a ser feta w kostkę. Ułóż na sałacie.
Krok 4
Mięso z kurczaka potnij w paski. Obtocz je w przyprawie gyros i podsmaż na oliwie.
Krok 5
Kurczaka zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do sałatki. Wszystko polej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej