
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
4 łyżki
30 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i koperek posiekaj, a chrzan zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj ze śmietaną.
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce.
Krok 3
Pomidory pokrój na ćwiartki, a ser feta w kostkę. Ułóż na sałacie.
Krok 4
Mięso z kurczaka potnij w paski. Obtocz je w przyprawie gyros i podsmaż na oliwie.
Krok 5
Kurczaka zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do sałatki. Wszystko polej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej