Gyros z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

30 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i koperek posiekaj, a chrzan zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj ze śmietaną.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce.

Krok 3

Pomidory pokrój na ćwiartki, a ser feta w kostkę. Ułóż na sałacie.

Krok 4

Mięso z kurczaka potnij w paski. Obtocz je w przyprawie gyros i podsmaż na oliwie.

Krok 5

Kurczaka zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do sałatki. Wszystko polej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej