
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
4 łyżki
30 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i koperek posiekaj, a chrzan zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj ze śmietaną.
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż w salaterce.
Krok 3
Pomidory pokrój na ćwiartki, a ser feta w kostkę. Ułóż na sałacie.
Krok 4
Mięso z kurczaka potnij w paski. Obtocz je w przyprawie gyros i podsmaż na oliwie.
Krok 5
Kurczaka zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do sałatki. Wszystko polej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej