
Składniki
0.5 szklanki
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
4 sztuki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selery dokładnie umyj, obierz, opłucz, włóż do wrzącej, osolonej wody, ugotuj i odcedź.
Krok 2
Ostudzony seler pokrój cienkie pół plasterki i ułóż na półmisku. Cebulę wymyj, obierz, drobno posiekaj i utrzyj z olejem, dodając w czasie ucierania sok cytrynowy, sól i pieprz.
Krok 3
Selery polej przygotowanym sosem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej