Sałatka z selerów po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selerów po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

50 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

4 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery dokładnie umyj, obierz, opłucz, włóż do wrzącej, osolonej wody, ugotuj i odcedź.

Krok 2

Ostudzony seler pokrój cienkie pół plasterki i ułóż na półmisku. Cebulę wymyj, obierz, drobno posiekaj i utrzyj z olejem, dodając w czasie ucierania sok cytrynowy, sól i pieprz.

Krok 3

Selery polej przygotowanym sosem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej