Sałatka z selerów po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selerów po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

50 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

4 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery dokładnie umyj, obierz, opłucz, włóż do wrzącej, osolonej wody, ugotuj i odcedź.

Krok 2

Ostudzony seler pokrój cienkie pół plasterki i ułóż na półmisku. Cebulę wymyj, obierz, drobno posiekaj i utrzyj z olejem, dodając w czasie ucierania sok cytrynowy, sól i pieprz.

Krok 3

Selery polej przygotowanym sosem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selerów po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej