
Składniki
4 sztuki
null
4 łyżki
null
1 pęczek
100 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź, przestudź.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, wymieszaj z ryżem, pociętym w kostkę serem i groszkiem.
Krok 3
Śmietanę połącz z majonezem i posiekanym koperkiem, dopraw do smaku.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby oprósz solą i pieprzem. Przed podaniem wyśmienitą andaluzyjską sałatkę schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej