Wyśmienita andaluzyjska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita andaluzyjska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

4 łyżki

null

1 pęczek

100 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź, przestudź.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, wymieszaj z ryżem, pociętym w kostkę serem i groszkiem.

Krok 3

Śmietanę połącz z majonezem i posiekanym koperkiem, dopraw do smaku.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby oprósz solą i pieprzem. Przed podaniem wyśmienitą andaluzyjską sałatkę schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej