
Składniki
4 sztuki
null
4 łyżki
null
1 pęczek
100 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź, przestudź.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, wymieszaj z ryżem, pociętym w kostkę serem i groszkiem.
Krok 3
Śmietanę połącz z majonezem i posiekanym koperkiem, dopraw do smaku.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby oprósz solą i pieprzem. Przed podaniem wyśmienitą andaluzyjską sałatkę schłodź przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej