Wyśmienita andaluzyjska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita andaluzyjska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

4 łyżki

null

1 pęczek

100 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź, przestudź.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, wymieszaj z ryżem, pociętym w kostkę serem i groszkiem.

Krok 3

Śmietanę połącz z majonezem i posiekanym koperkiem, dopraw do smaku.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby oprósz solą i pieprzem. Przed podaniem wyśmienitą andaluzyjską sałatkę schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej