Wyśmienita andaluzyjska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita andaluzyjska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

4 łyżki

null

1 pęczek

100 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź, przestudź.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, wymieszaj z ryżem, pociętym w kostkę serem i groszkiem.

Krok 3

Śmietanę połącz z majonezem i posiekanym koperkiem, dopraw do smaku.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby oprósz solą i pieprzem. Przed podaniem wyśmienitą andaluzyjską sałatkę schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej