Wyśmienita andaluzyjska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita andaluzyjska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

4 łyżki

null

1 pęczek

100 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź, przestudź.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, wymieszaj z ryżem, pociętym w kostkę serem i groszkiem.

Krok 3

Śmietanę połącz z majonezem i posiekanym koperkiem, dopraw do smaku.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby oprósz solą i pieprzem. Przed podaniem wyśmienitą andaluzyjską sałatkę schłodź przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita andaluzyjska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej