Sałatka krakowska

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

0.33 sztuki

8 sztuk

5 łyżek

0.5 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, osącz. Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i poprzekrawaj na połówki. Kiełbasę obierz z osłonki i każdy plaster przekrój na ćwiartki.

Krok 2

Liście sałaty porwij, ułóż na półmisku. Posyp pokrojonymi w paski papryką oraz pomidorem. Dodaj kawałki kiełbasy i jajeczka.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej sałatkę. Posyp listkami koperku. Podawaj od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej