Sałatka krakowska

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

0.33 sztuki

8 sztuk

5 łyżek

0.5 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, osącz. Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i poprzekrawaj na połówki. Kiełbasę obierz z osłonki i każdy plaster przekrój na ćwiartki.

Krok 2

Liście sałaty porwij, ułóż na półmisku. Posyp pokrojonymi w paski papryką oraz pomidorem. Dodaj kawałki kiełbasy i jajeczka.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej sałatkę. Posyp listkami koperku. Podawaj od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej