
Składniki
0.5 sztuki
5 łyżek
8 sztuk
0.33 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, osącz. Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i poprzekrawaj na połówki. Kiełbasę obierz z osłonki i każdy plaster przekrój na ćwiartki.
Krok 2
Liście sałaty porwij, ułóż na półmisku. Posyp pokrojonymi w paski papryką oraz pomidorem. Dodaj kawałki kiełbasy i jajeczka.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej sałatkę. Posyp listkami koperku. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej