
Składniki
0.5 sztuki
5 łyżek
8 sztuk
0.33 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, osącz. Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i poprzekrawaj na połówki. Kiełbasę obierz z osłonki i każdy plaster przekrój na ćwiartki.
Krok 2
Liście sałaty porwij, ułóż na półmisku. Posyp pokrojonymi w paski papryką oraz pomidorem. Dodaj kawałki kiełbasy i jajeczka.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej sałatkę. Posyp listkami koperku. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej