Sałatka krakowska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krakowska

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

5 łyżek

8 sztuk

0.33 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, osącz. Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i poprzekrawaj na połówki. Kiełbasę obierz z osłonki i każdy plaster przekrój na ćwiartki.

Krok 2

Liście sałaty porwij, ułóż na półmisku. Posyp pokrojonymi w paski papryką oraz pomidorem. Dodaj kawałki kiełbasy i jajeczka.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej sałatkę. Posyp listkami koperku. Podawaj od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej