Sałatka krakowska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krakowska

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

5 łyżek

8 sztuk

0.33 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, osącz. Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i poprzekrawaj na połówki. Kiełbasę obierz z osłonki i każdy plaster przekrój na ćwiartki.

Krok 2

Liście sałaty porwij, ułóż na półmisku. Posyp pokrojonymi w paski papryką oraz pomidorem. Dodaj kawałki kiełbasy i jajeczka.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej sałatkę. Posyp listkami koperku. Podawaj od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krakowska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej