Składniki
4 sztuki
8 sztuk
0.33 sztuki
8 sztuk
5 łyżek
0.5 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, osącz. Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i poprzekrawaj na połówki. Kiełbasę obierz z osłonki i każdy plaster przekrój na ćwiartki.
Krok 2
Liście sałaty porwij, ułóż na półmisku. Posyp pokrojonymi w paski papryką oraz pomidorem. Dodaj kawałki kiełbasy i jajeczka.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej sałatkę. Posyp listkami koperku. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej