
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
0.5 pęczka
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza pokrój w dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm.

Krok 2
Oliwki przekrój na pół, cebulkę pokrój na pół plasterki, a pietruszkę posiekaj.

Krok 3
Przygotuj aromatyczny sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.

Krok 4
Połącz delikatnie wszystkie składniki sałatki i przełóż do miseczek. Wierzch sałatki posyp pestkami i kiełkami słonecznika.


Dobra rada:
Sałatkę możesz dodatkowo posypać listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z arbuzem
Spragniony nowych orzeźwiających smaków w kuchni? Szukasz prostego posiłku na upalne dni? Mamy coś dla ciebie! Do letniego obiadu lub dań z grilla doskonale sprawdzi się lekka i odświeżająca sałatka arbuzowa ze słonecznikiem. Odważ się zrobić nasz przepis i przekonaj się, że owoce doskonale sprawdzają się w wytrawnych sałatkach. Charakteru sałatce arbuzowej nadadzą kiełki słonecznika i drobno pokojona w krążki czerwona cebula oraz aromatyczny dressing na bazie oleju i mieszanki do sałatek greckich Knorr. Chrupkość sałatka zawdzięcza natomiast ziarnom słonecznika. Możesz je podać bez żadnej obróbki lub po uprzednim uprażeniu na patelni. Zastąpić możesz je też innymi ulubionymi ziarnami, na przykład dyni. Kto lubi sery – niech dorzuci kostki słonej fety – jej połącznie z arbuzem jest w południowoeuropejskiej kuchni bardzo popularne. Jedz gdy tylko masz ochotę!