
Składniki
3 łyżki
1.5 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
0.5 sztuki
120 gramów
2 łyżki
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z połówki pomarańczy wyciśnij sok. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wyciśniętym sokiem, cukrem oraz oliwą z oliwek.

Krok 2
Wszystkie sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj delikatnie razem.

Krok 3
Z obranego pomarańcza wytnij ostrym nożem filety. Truskawki pokrój w ćwiartki.

Krok 4
Wymieszaj delikatnie wszystkie pokrojone składniki z sałatami i przełóż do salaterki. Całość polej przygotowanym sosem, a wierzch posyp pokrojonym w kostkę pleśniowym serem. Podawaj z grzankami.


Dobra rada:
Najlepiej jak udekorujesz sałatkę drobnymi listkami roszponki. Doskonale pasuje również rukola.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej