Składniki
0.5 sztuki
0.25 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1.5 sztuki
120 gramów
4 łyżki
1 łyżeczka
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z połówki pomarańczy wyciśnij sok. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wyciśniętym sokiem, cukrem oraz oliwą z oliwek.
Krok 2
Wszystkie sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj delikatnie razem.
Krok 3
Z obranego pomarańcza wytnij ostrym nożem filety. Truskawki pokrój w ćwiartki.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie wszystkie pokrojone składniki z sałatami i przełóż do salaterki. Całość polej przygotowanym sosem, a wierzch posyp pokrojonym w kostkę pleśniowym serem. Podawaj z grzankami.
Dobra rada:
Najlepiej jak udekorujesz sałatkę drobnymi listkami roszponki. Doskonale pasuje również rukola.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej