
Składniki
0.5 sztuki
0.25 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1.5 sztuki
120 gramów
4 łyżki
1 łyżeczka
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z połówki pomarańczy wyciśnij sok. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wyciśniętym sokiem, cukrem oraz oliwą z oliwek.
Krok 2
Wszystkie sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj delikatnie razem.
Krok 3
Z obranego pomarańcza wytnij ostrym nożem filety. Truskawki pokrój w ćwiartki.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie wszystkie pokrojone składniki z sałatami i przełóż do salaterki. Całość polej przygotowanym sosem, a wierzch posyp pokrojonym w kostkę pleśniowym serem. Podawaj z grzankami.
Dobra rada:
Najlepiej jak udekorujesz sałatkę drobnymi listkami roszponki. Doskonale pasuje również rukola.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej