
Składniki
3 łyżki
1.5 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 opakowanie
0.5 sztuki
120 gramów
2 łyżki
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z połówki pomarańczy wyciśnij sok. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wyciśniętym sokiem, cukrem oraz oliwą z oliwek.

Krok 2
Wszystkie sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj delikatnie razem.

Krok 3
Z obranego pomarańcza wytnij ostrym nożem filety. Truskawki pokrój w ćwiartki.

Krok 4
Wymieszaj delikatnie wszystkie pokrojone składniki z sałatami i przełóż do salaterki. Całość polej przygotowanym sosem, a wierzch posyp pokrojonym w kostkę pleśniowym serem. Podawaj z grzankami.


Dobra rada:
Najlepiej jak udekorujesz sałatkę drobnymi listkami roszponki. Doskonale pasuje również rukola.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej