Owocowo-ziołowa sałatka serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowo-ziołowa sałatka serowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

267 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

125 gramów

0.5 sztuki

125 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w kostkę ser, jabłko, gruszkę. Obierz pomarańczę i grejpfruta, pokrój w kostkę. Winogrono pokrój w ćwiartki. Sałaty (frisee, karbowaną i cykorię) dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Następnie przełóż wszystko do salaterki. Dodaj rodzynki.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ocet z oliwą i Sosem sałatkowym koperkowo –ziołowym Knorr. Dodaj musztardę oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wymieszaj.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 2

Krok 3

Polej sałatkę sosem. Przed podaniem posyp parmezanem w płatkach.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej