Owocowo-ziołowa sałatka serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowo-ziołowa sałatka serowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

125 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

125 gramów

1 sztuka

2 łyżki

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w kostkę ser, jabłko, gruszkę. Obierz pomarańczę i grejpfruta, pokrój w kostkę. Winogrono pokrój w ćwiartki. Sałaty (frisee, karbowaną i cykorię) dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Następnie przełóż wszystko do salaterki. Dodaj rodzynki.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ocet z oliwą i Sosem sałatkowym koperkowo –ziołowym Knorr. Dodaj musztardę oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wymieszaj.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 2

Krok 3

Polej sałatkę sosem. Przed podaniem posyp parmezanem w płatkach.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owocowo-ziołowa sałatka serowaOwocowo-ziołowa sałatka serowa

Pokrój w kostkę ser, jabłko, gruszkę. Obierz pomarańczę i grejpfruta, pokrój w kostkę. Winogrono pokrój w ćwiartki. Sałaty (frisee, karbowaną i cykorię) dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Następnie przełóż wszystko do salaterki. Dodaj rodzynki.