Składniki
0.25 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
125 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
125 gramów
1 sztuka
2 łyżki
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój w kostkę ser, jabłko, gruszkę. Obierz pomarańczę i grejpfruta, pokrój w kostkę. Winogrono pokrój w ćwiartki. Sałaty (frisee, karbowaną i cykorię) dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Następnie przełóż wszystko do salaterki. Dodaj rodzynki.
Krok 2
Wymieszaj ocet z oliwą i Sosem sałatkowym koperkowo –ziołowym Knorr. Dodaj musztardę oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wymieszaj.
Krok 3
Polej sałatkę sosem. Przed podaniem posyp parmezanem w płatkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej