Owocowo-ziołowa sałatka serowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

266 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

125 gramów

0.5 sztuki

125 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w kostkę ser, jabłko, gruszkę. Obierz pomarańczę i grejpfruta, pokrój w kostkę. Winogrono pokrój w ćwiartki. Sałaty (frisee, karbowaną i cykorię) dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Następnie przełóż wszystko do salaterki. Dodaj rodzynki.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ocet z oliwą i Sosem sałatkowym koperkowo –ziołowym Knorr. Dodaj musztardę oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wymieszaj.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 2

Krok 3

Polej sałatkę sosem. Przed podaniem posyp parmezanem w płatkach.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej