
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj kremowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z majonezem, dodaj sok z limonki. Selera obierz, pokrój w plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w cząstki i ugotuj z łupinkami we wrzącej wodzie do miękkości. Wystudź.
Krok 3
W misce połącz ziemniaki, fasolkę, marchew, seler oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wszystko wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj

Dobra rada:
Aby sałatka nabrała jeszcze ciekawszego smaku, dodaj pokrojoną świeżą kolendrę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brazylijska sałatka ziemniaczana
Brazylijska sałatka ziemniaczana to świetny sposób na pyszny obiad lub kolację pełną warzyw. Sprawdzi się również w roli przekąski na przyjęciu. To smaczna kompozycja młodych ziemniaków, fasolki szparagowej, grubo startej marchewki i selera naciowego. Smaku nada jej dressing przygotowany na bazie majonezu oraz czosnkowego sosu sałatkowego. Dodaj do niego świeżo wyciśnięty sok z limonki lub cytryny, a będzie jeszcze wyrazistszy w smaku. Jako dodatek sprawdzi się również kolendra. Brazylijską sałatkę ziemniaczaną podasz na wiele sposobów: dobrze skomponuje się np. ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami. Te drugie przygotuj w wersji smakowej – kromki chleba natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku lub posyp mieszanką ulubionych przypraw i piecz w piekarniku do momentu, aż osiągną złocisty kolor. Do dekoracji gotowego dania użyj posiekanego świeżego szczypiorku. Będzie najsmaczniejsze, jeśli przed zaserwowaniem dobrze je schłodzisz. Mamy nadzieję, że przygotowywanie znakomitych przekąsek z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.

























