Brazylijska sałatka ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brazylijska sałatka ziemniaczana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

470 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj kremowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z majonezem, dodaj sok z limonki. Selera obierz, pokrój w plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w cząstki i ugotuj z łupinkami we wrzącej wodzie do miękkości. Wystudź.

Krok 3

W misce połącz ziemniaki, fasolkę, marchew, seler oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wszystko wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby sałatka nabrała jeszcze ciekawszego smaku, dodaj pokrojoną świeżą kolendrę.

1

Opinie o przepisie

  • Gienia Bogdan Olejnik

    Gienia Bogdan Olejnik , 05.09.2016

    Wszystkiego najlepszego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brazylijska sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brazylijska sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brazylijska sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brazylijska sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brazylijska sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brazylijska sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brazylijska sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brazylijska sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brazylijska sałatka ziemniaczanaBrazylijska sałatka ziemniaczana

Brazylijska sałatka ziemniaczana to świetny sposób na pyszny obiad lub kolację pełną warzyw. Sprawdzi się również w roli przekąski na przyjęciu. To smaczna kompozycja młodych ziemniaków, fasolki szparagowej, grubo startej marchewki i selera naciowego. Smaku nada jej dressing przygotowany na bazie majonezu oraz czosnkowego sosu sałatkowego. Dodaj do niego świeżo wyciśnięty sok z limonki lub cytryny, a będzie jeszcze wyrazistszy w smaku. Jako dodatek sprawdzi się również kolendra. Brazylijską sałatkę ziemniaczaną podasz na wiele sposobów: dobrze skomponuje się np. ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami. Te drugie przygotuj w wersji smakowej – kromki chleba natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku lub posyp mieszanką ulubionych przypraw i piecz w piekarniku do momentu, aż osiągną złocisty kolor. Do dekoracji gotowego dania użyj posiekanego świeżego szczypiorku. Będzie najsmaczniejsze, jeśli przed zaserwowaniem dobrze je schłodzisz. Mamy nadzieję, że przygotowywanie znakomitych przekąsek z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.