
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj kremowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z majonezem, dodaj sok z limonki. Selera obierz, pokrój w plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w cząstki i ugotuj z łupinkami we wrzącej wodzie do miękkości. Wystudź.
Krok 3
W misce połącz ziemniaki, fasolkę, marchew, seler oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wszystko wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj

Dobra rada:
Aby sałatka nabrała jeszcze ciekawszego smaku, dodaj pokrojoną świeżą kolendrę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brazylijska sałatka ziemniaczana
Brazylijska sałatka ziemniaczana to świetny sposób na pyszny obiad lub kolację pełną warzyw. Sprawdzi się również w roli przekąski na przyjęciu. To smaczna kompozycja młodych ziemniaków, fasolki szparagowej, grubo startej marchewki i selera naciowego. Smaku nada jej dressing przygotowany na bazie majonezu oraz czosnkowego sosu sałatkowego. Dodaj do niego świeżo wyciśnięty sok z limonki lub cytryny, a będzie jeszcze wyrazistszy w smaku. Jako dodatek sprawdzi się również kolendra. Brazylijską sałatkę ziemniaczaną podasz na wiele sposobów: dobrze skomponuje się np. ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami. Te drugie przygotuj w wersji smakowej – kromki chleba natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku lub posyp mieszanką ulubionych przypraw i piecz w piekarniku do momentu, aż osiągną złocisty kolor. Do dekoracji gotowego dania użyj posiekanego świeżego szczypiorku. Będzie najsmaczniejsze, jeśli przed zaserwowaniem dobrze je schłodzisz. Mamy nadzieję, że przygotowywanie znakomitych przekąsek z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.