
Składniki
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzu rozłozyc rukolę. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Ricottę pokroić w większa kostkę. Pestki z granatu wydrążyć.
Krok 2
Na rukoli ułozyć pomidorki, ricottę i posypać pestkami granatu.
Krok 3
Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać łyżeczkę miodu i dokładnie rozmieszać. Przygotowanym sosem polać sałatkę i natychmiast podawać.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z rukolą, granatem i ricottą
Połączenie rukoli ze słodyczą granatu i kremowym serem ricotta to propozycja na orzeźwiającą sałatkę, która sprawdzi się podczas letniego przyjęcia w ogrodzie i jako lunch w pracy. Jej zaletą są nie tylko walory smakowe, ale także to, że można ją dość szybko przygotować. Sałatkę z rukolą, granatem i ricottą możesz potraktować jako dodatek do obiadu albo serwować ją w formie samodzielnego posiłku. Wtedy wystarczy podać do niej kawałek chleba, bagietkę lub francuskie wytrawne paluszki. Danie będzie się również dobrze komponowało z deską serów, winogronami, oliwkami i oliwą smakową – np. czosnkową lub z chili. Sałatka jest delikatna, dlatego można zestawić ją z bardziej wyrazistymi dodatkami. Podczas jej przyrządzania warto pamiętać, aby nie mieszać ze sobą składników, tylko układać je po kolei warstwami – wtedy potrawa ładniej się prezentuje. Najlepiej wygląda już podzielona na porcje na talerzach lub w przezroczystej salaterce. Jeśli ten przepis wzmaga Twój apetyt na owocowo-warzywne kompozycje, koniecznie go wypróbuj!