Sałatka z dorszem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 pęczek

3 łyżeczki

0.5 szklanki

6 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet pokrój w kostkę. Zagotuj wodę z sokiem z cytryny i solą, włóż rybę i zdejmij z kuchenki. Po 2 minutach rybę odcedź.

Krok 2

Wino wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, sokiem cytrynowym i posiekanym koperkiem. Marynatą polej rybę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 3

Pomidory i ogórki pokrój w kostkę. Sałatę umyj, odsącz i porwij na mniejsze części.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z oliwą.

Krok 5

Do ryby dodaj warzywa, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej