Sałatka z dorszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dorszem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

0.5 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 pęczek

3 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet pokrój w kostkę. Zagotuj wodę z sokiem z cytryny i solą, włóż rybę i zdejmij z kuchenki. Po 2 minutach rybę odcedź.

Krok 2

Wino wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, sokiem cytrynowym i posiekanym koperkiem. Marynatą polej rybę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 3

Pomidory i ogórki pokrój w kostkę. Sałatę umyj, odsącz i porwij na mniejsze części.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z oliwą.

Krok 5

Do ryby dodaj warzywa, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tofu w curry
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej