Sałatka z dorszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dorszem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

0.5 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 pęczek

3 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet pokrój w kostkę. Zagotuj wodę z sokiem z cytryny i solą, włóż rybę i zdejmij z kuchenki. Po 2 minutach rybę odcedź.

Krok 2

Wino wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, sokiem cytrynowym i posiekanym koperkiem. Marynatą polej rybę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 3

Pomidory i ogórki pokrój w kostkę. Sałatę umyj, odsącz i porwij na mniejsze części.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z oliwą.

Krok 5

Do ryby dodaj warzywa, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dorszem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej