
Składniki
6 łyżek
0.5 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 pęczek
3 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 szklanki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokrój w kostkę. Zagotuj wodę z sokiem z cytryny i solą, włóż rybę i zdejmij z kuchenki. Po 2 minutach rybę odcedź.
Krok 2
Wino wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, sokiem cytrynowym i posiekanym koperkiem. Marynatą polej rybę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 3
Pomidory i ogórki pokrój w kostkę. Sałatę umyj, odsącz i porwij na mniejsze części.
Krok 4
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z oliwą.
Krok 5
Do ryby dodaj warzywa, polej sosem i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej