
Składniki
6 łyżek
0.5 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 pęczek
3 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 szklanki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokrój w kostkę. Zagotuj wodę z sokiem z cytryny i solą, włóż rybę i zdejmij z kuchenki. Po 2 minutach rybę odcedź.
Krok 2
Wino wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, sokiem cytrynowym i posiekanym koperkiem. Marynatą polej rybę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 3
Pomidory i ogórki pokrój w kostkę. Sałatę umyj, odsącz i porwij na mniejsze części.
Krok 4
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z oliwą.
Krok 5
Do ryby dodaj warzywa, polej sosem i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej