sałatka królewska z grillowaną piersią z indyka i muszlą francuską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka królewska z grillowaną piersią z indyka i muszlą francuską

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmrozić gotowe ciasto francuskie, zrobić muszlę upiec Pierś z indyki umyć, oprószyć pozostawić na kilka godzin, następnie grillować.

Krok 2

kapustę pokroić drobno, paprykę pokroić w cienkie paseczki, pomidora w cząstki, ogórka w paseczki usunąć nasiona i pokroić w plasterki, a cebulę w piórka.szczypiorek, koperek. Kukurydzę osączyć na sitku.Połączyć składniki. zrobić sos

Krok 3

Na talerzu położyć muszelkę wypełnić warzywami, grillowanymi paluszkami z piersi z indyka, zrobić dekorację polać sosem. smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej