sałatka królewska z grillowaną piersią z indyka i muszlą francuską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka królewska z grillowaną piersią z indyka i muszlą francuską

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmrozić gotowe ciasto francuskie, zrobić muszlę upiec Pierś z indyki umyć, oprószyć pozostawić na kilka godzin, następnie grillować.

Krok 2

kapustę pokroić drobno, paprykę pokroić w cienkie paseczki, pomidora w cząstki, ogórka w paseczki usunąć nasiona i pokroić w plasterki, a cebulę w piórka.szczypiorek, koperek. Kukurydzę osączyć na sitku.Połączyć składniki. zrobić sos

Krok 3

Na talerzu położyć muszelkę wypełnić warzywami, grillowanymi paluszkami z piersi z indyka, zrobić dekorację polać sosem. smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka   królewska z grillowaną  piersią z  indyka i muszlą   francuską  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej