
Składniki
5 sztuk
null
null
null szczypt
3 sztuki
0.5 pęczka
5 łyżek
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżka
null
150 gramów
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyszorowane ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź , obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój na ćwiartki, jajka ugotuj na twardo i pokrój na połówki.
Krok 3
Obraną cebule pokrój talarki a szczypiorek posiekaj. Plastry salami pokrój w słupki.
Krok 4
Składniki sosu wymieszaj a składniki sałatki ułóż dekoracyjnie na półmisku. Polej sosem i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej