Sałatka ziemniaczana z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

null szczypt

3 sztuki

0.5 pęczka

5 łyżek

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

null

150 gramów

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyszorowane ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź , obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój na ćwiartki, jajka ugotuj na twardo i pokrój na połówki.

Krok 3

Obraną cebule pokrój talarki a szczypiorek posiekaj. Plastry salami pokrój w słupki.

Krok 4

Składniki sosu wymieszaj a składniki sałatki ułóż dekoracyjnie na półmisku. Polej sosem i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej