Sałatka z brokułów i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułów i papryki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

750 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na małe różyczki i usuń skórki z ich trzonów, po czym wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 3 minuty.

Krok 2

Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paski.

Krok 3

Brokuły odcedź i polej zimną wodą.

Krok 4

Olej arachidowy wymieszaj z sosem sojowym, imbirem, olejem sezamowym, wodą i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 6

Posyp sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę możesz przygotować na dwie godziny przed podaniem.

Krok 5

Warzywa polej sosem i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Legumina z ryżu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej