
Składniki
1 łyżka
750 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na małe różyczki i usuń skórki z ich trzonów, po czym wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 3 minuty.
Krok 2
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Brokuły odcedź i polej zimną wodą.
Krok 4
Olej arachidowy wymieszaj z sosem sojowym, imbirem, olejem sezamowym, wodą i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 6
Posyp sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę możesz przygotować na dwie godziny przed podaniem.
Krok 5
Warzywa polej sosem i wymieszaj.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































