Sałatka z brokułów i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułów i papryki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

750 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na małe różyczki i usuń skórki z ich trzonów, po czym wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 3 minuty.

Krok 2

Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paski.

Krok 3

Brokuły odcedź i polej zimną wodą.

Krok 4

Olej arachidowy wymieszaj z sosem sojowym, imbirem, olejem sezamowym, wodą i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 6

Posyp sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę możesz przygotować na dwie godziny przed podaniem.

Krok 5

Warzywa polej sosem i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej