Sałatka z brokułów i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułów i papryki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

750 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na małe różyczki i usuń skórki z ich trzonów, po czym wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 3 minuty.

Krok 2

Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paski.

Krok 3

Brokuły odcedź i polej zimną wodą.

Krok 4

Olej arachidowy wymieszaj z sosem sojowym, imbirem, olejem sezamowym, wodą i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 6

Posyp sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę możesz przygotować na dwie godziny przed podaniem.

Krok 5

Warzywa polej sosem i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułów i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej