
Składniki
1 łyżka
750 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na małe różyczki i usuń skórki z ich trzonów, po czym wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 3 minuty.
Krok 2
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Brokuły odcedź i polej zimną wodą.
Krok 4
Olej arachidowy wymieszaj z sosem sojowym, imbirem, olejem sezamowym, wodą i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 6
Posyp sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę możesz przygotować na dwie godziny przed podaniem.
Krok 5
Warzywa polej sosem i wymieszaj.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej