
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę i marchew pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Warzywa wrzuć do miski. Dodaj porwane liście kolendry i bazylii oraz posiekany szczypior z dymki.

Krok 3
Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4
Następnie dobrze wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej