Surówka witaminowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka witaminowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
489 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

486 osób wydrukowało

Pobierz pdf

641 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę i marchew pokrój w cienkie paseczki.

Surówka witaminowa - Krok 1

Krok 2

Warzywa wrzuć do miski. Dodaj porwane liście kolendry i bazylii oraz posiekany szczypior z dymki.

Surówka witaminowa - Krok 2

Krok 3

Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny i sosem sałatkowym Knorr.

Surówka witaminowa - Krok 3

Krok 4

Następnie dobrze wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

Surówka witaminowa - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Fabiszak

    Elzbieta Fabiszak , 26.01.2021

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Dutka

    Joanna Dutka , 20.02.2017

    Takie sobie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Dereło

    Henryk Dereło , 01.04.2016

    prosto,szybko i bardzo pyszne..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka witaminowaSurówka witaminowa

Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę i marchew pokrój w cienkie paseczki.