Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę i marchew pokrój w cienkie paseczki.
Krok 2
Warzywa wrzuć do miski. Dodaj porwane liście kolendry i bazylii oraz posiekany szczypior z dymki.
Krok 3
Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Następnie dobrze wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej