Surówka witaminowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka witaminowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
489 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

482 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

638 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę i marchew pokrój w cienkie paseczki.

Surówka witaminowa - Krok 1

Krok 2

Warzywa wrzuć do miski. Dodaj porwane liście kolendry i bazylii oraz posiekany szczypior z dymki.

Surówka witaminowa - Krok 2

Krok 3

Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny i sosem sałatkowym Knorr.

Surówka witaminowa - Krok 3

Krok 4

Następnie dobrze wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

Surówka witaminowa - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Fabiszak

    Elzbieta Fabiszak , 26.01.2021

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Dutka

    Joanna Dutka , 20.02.2017

    Takie sobie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Dereło

    Henryk Dereło , 01.04.2016

    prosto,szybko i bardzo pyszne..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka witaminowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka witaminowaSurówka witaminowa

Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę i marchew pokrój w cienkie paseczki.