Surówka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/2 kapusty przekrójcie na pół, a następnie na cienkie paseczki pokrójcie do miski.

Krok 2

Do tak skrojonej kapusty dodaję marchewkę - trę ją na najmniejszych oczkach w tarle.

Krok 3

Całość mieszam i posypuję łyżeczką cukru, a także do smaku pieprzem. Na całość wyciskam także 1/2 cytryny i około 2 łyżki oliwy. Wszystko mieszam i próbuję na ogół jest w porządku. Najlepiej smakuje jak przejdzie tak po około 30 minutach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej