Surówka z buraków i chrzanu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z buraków i chrzanu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

300 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój w kostkę, cebulę i koperek posiekaj.

Krok 3

Do buraków dodaj jabłka, cebulę i chrzan.

Krok 4

Wlej jogurt, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej