
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
300 gramów
3 łyżki
1 opakowanie
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Jabłka obierz i pokrój w kostkę, cebulę i koperek posiekaj.
Krok 3
Do buraków dodaj jabłka, cebulę i chrzan.
Krok 4
Wlej jogurt, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej