Surówka z buraków i chrzanu

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżka

300 gramów

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w kostkę, cebulę i koperek posiekaj.

Krok 1

Do buraków dodaj jabłka, cebulę i chrzan.

Krok 1

Wlej jogurt, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej