Surówka z młodej kapusty kiszonej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

226

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić. Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z rzodkiewką. Posiekać koperek.

Krok 2

1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.

Krok 3

Wymieszać warzywa z rozrobionym sosem. Wstawić na 15 minut do lodówki.

Krok 4

Jest to idealna surówka do kotletów mielonych czy schabowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej