Składniki
250 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić. Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z rzodkiewką. Posiekać koperek.
Krok 2
1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.
Krok 3
Wymieszać warzywa z rozrobionym sosem. Wstawić na 15 minut do lodówki.
Krok 4
Jest to idealna surówka do kotletów mielonych czy schabowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej