Wiosenna surówka z młodej kapusty kiszonej – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodej kapusty kiszonej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić. Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z rzodkiewką. Posiekać koperek.

Krok 2

1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.

Krok 3

Wymieszać warzywa z rozrobionym sosem. Wstawić na 15 minut do lodówki.

Krok 4

Jest to idealna surówka do kotletów mielonych czy schabowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej