Wiosenna surówka z młodej kapusty kiszonej – Zobacz na przepisy.pl

Surówka z młodej kapusty kiszonej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić. Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z rzodkiewką. Posiekać koperek.

Krok 2

1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.

Krok 3

Wymieszać warzywa z rozrobionym sosem. Wstawić na 15 minut do lodówki.

Krok 4

Jest to idealna surówka do kotletów mielonych czy schabowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej