Surówka z porów i jabłek z jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów i jabłek z jogurtem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora oczyść i pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w słupki.

Krok 3

Z jogurtu, pieprzu i soli przygotuj sos, którym zalej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej