Surówka z porów i jabłek z jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów i jabłek z jogurtem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora oczyść i pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w słupki.

Krok 3

Z jogurtu, pieprzu i soli przygotuj sos, którym zalej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów i jabłek z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej