
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
2 szczypty
1 kilogram
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj na paski. Zalej olejem lnianym.
Krok 2
Zetrzyj marchew na tarce i włóż do miski.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez wyciskarkę lub pokrój na malutki kosteczki. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej