
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
2 szczypty
1 kilogram
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj na paski. Zalej olejem lnianym.
Krok 2
Zetrzyj marchew na tarce i włóż do miski.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez wyciskarkę lub pokrój na malutki kosteczki. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej