Surówka z kapusty włoskiej z olejem lnianym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty włoskiej

Autor: Center

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

2 szczypty

1 kilogram

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj na paski. Zalej olejem lnianym.

Krok 2

Zetrzyj marchew na tarce i włóż do miski.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez wyciskarkę lub pokrój na malutki kosteczki. Dodaj resztę składników i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Risotto z botwinką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej