Grzanki z salsą pomidorową - bruschetta z bagietki | Przepisy.pl pixel

Chrupiące grzanki z pomidorową salsą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
1188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

532 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

874 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

5 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój pod skosem na kromki o grubości 1,5-2 cm, a następnie grilluj z obu stron tak, aż na bułce pojawią się paski. Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z oliwą oraz 3 łyżkami wody.

Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - Krok 1

Krok 2

Umyte pomidory pokrój w drobną kostkę. Bazylię pokrój w cienkie paseczki. Przełóż do miski, dodaj gotowy sos Knorr i wszystko razem wymieszaj.

Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - Krok 2

Krok 3

Grillowane pieczywo rozłóż na półmisku. Na każdą z kromek nałóż po łyżeczce pomidorowej salsy. Gotowe grzanki podawaj jako przekąskę lub jako dodatek do sałatek.

Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Śmiałkowska

    Małgorzata Śmiałkowska , 31.08.2017

    pyszne...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magda borek

    magda borek , 02.02.2016

    szybkie...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące grzanki z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące grzanki z pomidorową salsąChrupiące grzanki z pomidorową salsą

Grillowany chleb to ulubiona przekąska podczas letniego barbecue. Lubią ją wszyscy, chętnie zjadając chrupiące kromeczki bez żadnych dodatków. Aby zaskoczyć gości, przygotujcie prosty i pyszny sos, którym jest salsa pomidorowa do bruschetty. Połączenie pomidorów, czosnku, świeżej bazylii i oliwy z oliwek to gwarancja wyjątkowego smaku. Pomidorowa salsa doskonale komponuje się z chrupiącą bagietką, którą zrobicie w kilka minut na grillu.

Dla kogo?

Grzanki z salsą pomidorową zachwycą każdego miłośnika grillowanego, chrupiącego pieczywa.

Na jaką okazję?

Bruschetta z salsą pomidorową doskonale sprawdzi się na letnie barbecue. Jeśli macie grilla elektrycznego, przygotujcie grzanki na śniadanie. Będą fantastycznym rozpoczęciem dnia.

Czy wiesz, że?

Bagietka ma kilka nazw, stosowanych zamiennie w zależności od regionu, w którym aktualnie jesteście. Często nazywana jest bułką paryską lub francuską. Nie jest to przypadek, we Francji to pieczywo jest bowiem niezwykle popularne, stanowiąc często podstawę tradycyjnego śniadania.

Dla urozmaicenia:

Grzanki z pomidorową salsą idealnie sprawdzą się jako dodatek do innych dań, w szczególności sałatek.