Bruschetta z marynowanymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z marynowanymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

663 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pomidorki pokrój na pół, a jeśli są duże - na ćwiartki.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

W oliwie z octem rozprowadź Sos sałatkowy włoski Knorr.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj w sosie pomidorki, dodaj posiekaną bazylię i odstaw na kilka minut - do czasu, gdy puszczą sok.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 4

Krok 5

Sałatkę z marynowanych pomidorków podawaj na grzankach czosnkowych.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Adam Mendala

    Adam Mendala , 31.10.2018

    Pyszne polecam ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • qasandra Ardnas

    qasandra Ardnas , 28.07.2017

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej