Bruschetta z marynowanymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z marynowanymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

663 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pomidorki pokrój na pół, a jeśli są duże - na ćwiartki.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

W oliwie z octem rozprowadź Sos sałatkowy włoski Knorr.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj w sosie pomidorki, dodaj posiekaną bazylię i odstaw na kilka minut - do czasu, gdy puszczą sok.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 4

Krok 5

Sałatkę z marynowanych pomidorków podawaj na grzankach czosnkowych.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Adam Mendala

    Adam Mendala , 31.10.2018

    Pyszne polecam ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • qasandra Ardnas

    qasandra Ardnas , 28.07.2017

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki nadziewane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej