
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.

Krok 2
Pomidorki pokrój na pół, a jeśli są duże - na ćwiartki.

Krok 3
W oliwie z octem rozprowadź Sos sałatkowy włoski Knorr.

Krok 4
Zamarynuj w sosie pomidorki, dodaj posiekaną bazylię i odstaw na kilka minut - do czasu, gdy puszczą sok.

Krok 5
Sałatkę z marynowanych pomidorków podawaj na grzankach czosnkowych.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































Bruschetta z marynowanymi pomidorami

