Bruschetta z marynowanymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z marynowanymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
778 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

419 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pomidorki pokrój na pół, a jeśli są duże - na ćwiartki.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

W oliwie z octem rozprowadź Sos sałatkowy włoski Knorr.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj w sosie pomidorki, dodaj posiekaną bazylię i odstaw na kilka minut - do czasu, gdy puszczą sok.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 4

Krok 5

Sałatkę z marynowanych pomidorków podawaj na grzankach czosnkowych.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 29.01.2022

    Są najlepsze - moje ukochane - włoskie "kanapeczki".

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Mendala

    Adam Mendala , 31.10.2018

    Pyszne polecam ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • qasandra Ardnas

    qasandra Ardnas , 28.07.2017

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bruschetta z marynowanymi pomidoramiBruschetta z marynowanymi pomidorami

Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.