
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj sałaty, osusz, następnie porwij je na kawałki.

Krok 2
Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.

Krok 3
Sparz pomidory, obierz je ze skórki, po czym pokrój w ósemki.

Krok 4
Osącz cebulki i kukurydzę z zalewy. Następnie wymieszaj składniki sałatki, z wyjątkiem jajek, które ułóż na środku salaterki.

Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej nim sałatkę i podawaj.


Dobra rada:
Ta sałatka świetnie będzie się komponować podana również z sałatą lodową. Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka wiosenna
Sałatka wiosenna to propozycja nie tylko sezonowa. Jej podstawę stanowi specjalny miks sałat. W jego skład wchodzą: sałata lollo bianco i rosso, które charakteryzują się efektownie prezentującymi się, pokarbowanymi liśćmi. Pierwsza z wymienionych jest zielona, druga natomiast bordowa. Oprócz nich w opisywanym daniu powinna znaleźć się delikatna w smaku sałata masłowa. Wymienione warzywa połącz z pokrojonymi ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. Jako dodatek sprawdzą się również obrane ze skórki i podzielone na ósemki pomidory – wybierz np. malinowe, które są słodkawe. Nie zapomnij również o ziarnach kukurydzy – sprawdzą się zarówno ugotowane, jak i konserwowe. Wyrazistości tej potrawie nadadzą małe cebulki w zalewie octowej – które z powodzeniem zastąpisz czarnymi oliwkami, oraz koperkowo-ziołowy sos sałatkowy. Gotowe danie sprawdzi się na drugie śniadanie lub obiad. Serwuj je ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami. Możesz je również podawać jako dodatek do innych potraw, np. kotletów mięsnych. Koniecznie sprawdź nasz uniwersalny przepis na sałatkę wiosenną.