Bankietowa sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bankietowa sałatka z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

200 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, zostaw do wystygnięcia.

Krok 2

Łososia pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj z połówkami oliwek, startym parmezanem i zimnym makaronem.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobniutko razem z kilkoma listkami bazylii, utrzyj z oliwą i zalej sosem sałatkę.

Krok 4

Wymieszaj, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej