
Składniki
null
null
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
200 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, zostaw do wystygnięcia.
Krok 2
Łososia pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj z połówkami oliwek, startym parmezanem i zimnym makaronem.
Krok 3
Czosnek posiekaj drobniutko razem z kilkoma listkami bazylii, utrzyj z oliwą i zalej sosem sałatkę.
Krok 4
Wymieszaj, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej