Bankietowa sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bankietowa sałatka z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

200 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, zostaw do wystygnięcia.

Krok 2

Łososia pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj z połówkami oliwek, startym parmezanem i zimnym makaronem.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobniutko razem z kilkoma listkami bazylii, utrzyj z oliwą i zalej sosem sałatkę.

Krok 4

Wymieszaj, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej