Bankietowa sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bankietowa sałatka z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

200 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, zostaw do wystygnięcia.

Krok 2

Łososia pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj z połówkami oliwek, startym parmezanem i zimnym makaronem.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobniutko razem z kilkoma listkami bazylii, utrzyj z oliwą i zalej sosem sałatkę.

Krok 4

Wymieszaj, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bankietowa sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej