
Składniki
null
null
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
200 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, zostaw do wystygnięcia.
Krok 2
Łososia pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj z połówkami oliwek, startym parmezanem i zimnym makaronem.
Krok 3
Czosnek posiekaj drobniutko razem z kilkoma listkami bazylii, utrzyj z oliwą i zalej sosem sałatkę.
Krok 4
Wymieszaj, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej