Sałatka tabbouleh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tabbouleh

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

60

heart
325 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

691 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1393 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

10 łyżek

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalej wrzątkiem wedle wskazań producenta, przykryj naczynie, odstaw do wchłonięcia wody i ostygnięcia kaszki.

Sałatka tabbouleh - Krok 1

Krok 2

Przemieszaj dokładnie kaszkę i widelcem rozgnieć wszystkie grudki, dodaj drobno posiekaną cebulę, sparzone, obrane ze skórki, wypestkowane i pokrojone w kosteczkę pomidory (lub pomidory z puszki), obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę ogórka, tak samo pokrojone papryki, sok z cytryny, oliwę i posiekaną zieleninę, dopraw mieloną papryką i solą, wymieszaj dokładnie, odstaw na kilka godzin.

Sałatka tabbouleh - Krok 2
Robert Makłowicz

Dobra rada:

Tabbouleh podawaj jako samodzielne danie sałatkowe lub jako dodatek do potraw z rusztu, np. kotlecików jagnięcych z miętą i zielem angielskim.

1

Opinie o przepisie

  • Eva Brodde

    Eva Brodde , 23.08.2018

    kasza kuskus

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej