
Składniki
500 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
10 łyżek
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzątkiem wedle wskazań producenta, przykryj naczynie, odstaw do wchłonięcia wody i ostygnięcia kaszki.

Krok 2
Przemieszaj dokładnie kaszkę i widelcem rozgnieć wszystkie grudki, dodaj drobno posiekaną cebulę, sparzone, obrane ze skórki, wypestkowane i pokrojone w kosteczkę pomidory (lub pomidory z puszki), obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę ogórka, tak samo pokrojone papryki, sok z cytryny, oliwę i posiekaną zieleninę, dopraw mieloną papryką i solą, wymieszaj dokładnie, odstaw na kilka godzin.


Dobra rada:
Tabbouleh podawaj jako samodzielne danie sałatkowe lub jako dodatek do potraw z rusztu, np. kotlecików jagnięcych z miętą i zielem angielskim.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej