Sałatka tabbouleh

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

56

274 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

612 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

10 łyżek

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalej wrzątkiem wedle wskazań producenta, przykryj naczynie, odstaw do wchłonięcia wody i ostygnięcia kaszki.

Sałatka tabbouleh - Krok 1

Krok 2

Przemieszaj dokładnie kaszkę i widelcem rozgnieć wszystkie grudki, dodaj drobno posiekaną cebulę, sparzone, obrane ze skórki, wypestkowane i pokrojone w kosteczkę pomidory (lub pomidory z puszki), obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę ogórka, tak samo pokrojone papryki, sok z cytryny, oliwę i posiekaną zieleninę, dopraw mieloną papryką i solą, wymieszaj dokładnie, odstaw na kilka godzin.

Sałatka tabbouleh - Krok 2
Robert Makłowicz

Dobra rada:

Tabbouleh podawaj jako samodzielne danie sałatkowe lub jako dodatek do potraw z rusztu, np. kotlecików jagnięcych z miętą i zielem angielskim.

1

Opinie o przepisie

  • Eva Brodde

    Eva Brodde , 23.08.2018

    kasza kuskus

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka rosyjska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej