
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wkładamy mix sałat z rukolą, dodajemy pokrojoną cebulkę, pokrojoną w kostkę papryką i pomidorem. Ser feta kroimy także w kostkę, dodajemy. Dorzucamy kukurydzę z puszki i wg. smaku kiełki brokuła. Sos winegret mieszamy z oliwą z oliwek i polewamy sałatkę. Wszystkie składniki starannie mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka wegetariańska
Wegetariańskie potrawy to prawdziwe bogactwo warzyw, aromat świeżych ziół i rozmaite dodatki w postaci serów, pestek czy kiełków. Taka też jest sałatka wegetariańska – kolorowa i smaczna. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników: mieszanki sałat z rukolą, czerwonej papryki, pomidorów, cebuli dymki, kiełków brokułów, kukurydzy z puszki oraz sera feta. Wymieszane ze sobą chrupiące warzywa połączone są sosem winegret, który dodaje im wyrazistości. Ser feta można pokroić lub pokruszyć. Sałatkę wegetariańską podawaj z czosnkowymi grzankami lub świeżym pieczywem. Posyp ją dodatkowo prażonym słonecznikiem lub pestkami dyni. Świetnie komponować się będą również orzechy, na przykład włoskie lub migdały. Przygotuj tę pyszną, kolorową sałatkę i urozmaicaj ją w zależności od pory roku sezonowymi warzywami. Będzie dobrze smakować z fasolą, ciecierzycą, ale też na przykład z fasolką szparagową czy brokułami. Koniecznie zapoznaj się z przepisem i dowiedz się, jak ją przyrządzić. Życzymy smacznego.


































