
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wkładamy mix sałat z rukolą, dodajemy pokrojoną cebulkę, pokrojoną w kostkę papryką i pomidorem. Ser feta kroimy także w kostkę, dodajemy. Dorzucamy kukurydzę z puszki i wg. smaku kiełki brokuła. Sos winegret mieszamy z oliwą z oliwek i polewamy sałatkę. Wszystkie składniki starannie mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka wegetariańska
Wegetariańskie potrawy to prawdziwe bogactwo warzyw, aromat świeżych ziół i rozmaite dodatki w postaci serów, pestek czy kiełków. Taka też jest sałatka wegetariańska – kolorowa i smaczna. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników: mieszanki sałat z rukolą, czerwonej papryki, pomidorów, cebuli dymki, kiełków brokułów, kukurydzy z puszki oraz sera feta. Wymieszane ze sobą chrupiące warzywa połączone są sosem winegret, który dodaje im wyrazistości. Ser feta można pokroić lub pokruszyć. Sałatkę wegetariańską podawaj z czosnkowymi grzankami lub świeżym pieczywem. Posyp ją dodatkowo prażonym słonecznikiem lub pestkami dyni. Świetnie komponować się będą również orzechy, na przykład włoskie lub migdały. Przygotuj tę pyszną, kolorową sałatkę i urozmaicaj ją w zależności od pory roku sezonowymi warzywami. Będzie dobrze smakować z fasolą, ciecierzycą, ale też na przykład z fasolką szparagową czy brokułami. Koniecznie zapoznaj się z przepisem i dowiedz się, jak ją przyrządzić. Życzymy smacznego.