Sałatka wegetariańska

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

4

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy mix sałat z rukolą, dodajemy pokrojoną cebulkę, pokrojoną w kostkę papryką i pomidorem. Ser feta kroimy także w kostkę, dodajemy. Dorzucamy kukurydzę z puszki i wg. smaku kiełki brokuła. Sos winegret mieszamy z oliwą z oliwek i polewamy sałatkę. Wszystkie składniki starannie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka wegetariańskaSałatka wegetariańska

Wegetariańskie potrawy to prawdziwe bogactwo warzyw, aromat świeżych ziół i rozmaite dodatki w postaci serów, pestek czy kiełków. Taka też jest sałatka wegetariańska – kolorowa i smaczna. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników: mieszanki sałat z rukolą, czerwonej papryki, pomidorów, cebuli dymki, kiełków brokułów, kukurydzy z puszki oraz sera feta. Wymieszane ze sobą chrupiące warzywa połączone są sosem winegret, który dodaje im wyrazistości. Ser feta można pokroić lub pokruszyć. Sałatkę wegetariańską podawaj z czosnkowymi grzankami lub świeżym pieczywem. Posyp ją dodatkowo prażonym słonecznikiem lub pestkami dyni. Świetnie komponować się będą również orzechy, na przykład włoskie lub migdały. Przygotuj tę pyszną, kolorową sałatkę i urozmaicaj ją w zależności od pory roku sezonowymi warzywami. Będzie dobrze smakować z fasolą, ciecierzycą, ale też na przykład z fasolką szparagową czy brokułami. Koniecznie zapoznaj się z przepisem i dowiedz się, jak ją przyrządzić. Życzymy smacznego.