Sałatka wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wegetariańska

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

4

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy mix sałat z rukolą, dodajemy pokrojoną cebulkę, pokrojoną w kostkę papryką i pomidorem. Ser feta kroimy także w kostkę, dodajemy. Dorzucamy kukurydzę z puszki i wg. smaku kiełki brokuła. Sos winegret mieszamy z oliwą z oliwek i polewamy sałatkę. Wszystkie składniki starannie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka wegetariańskaSałatka wegetariańska

Wegetariańskie potrawy to prawdziwe bogactwo warzyw, aromat świeżych ziół i rozmaite dodatki w postaci serów, pestek czy kiełków. Taka też jest sałatka wegetariańska – kolorowa i smaczna. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników: mieszanki sałat z rukolą, czerwonej papryki, pomidorów, cebuli dymki, kiełków brokułów, kukurydzy z puszki oraz sera feta. Wymieszane ze sobą chrupiące warzywa połączone są sosem winegret, który dodaje im wyrazistości. Ser feta można pokroić lub pokruszyć. Sałatkę wegetariańską podawaj z czosnkowymi grzankami lub świeżym pieczywem. Posyp ją dodatkowo prażonym słonecznikiem lub pestkami dyni. Świetnie komponować się będą również orzechy, na przykład włoskie lub migdały. Przygotuj tę pyszną, kolorową sałatkę i urozmaicaj ją w zależności od pory roku sezonowymi warzywami. Będzie dobrze smakować z fasolą, ciecierzycą, ale też na przykład z fasolką szparagową czy brokułami. Koniecznie zapoznaj się z przepisem i dowiedz się, jak ją przyrządzić. Życzymy smacznego.