Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wkładamy mix sałat z rukolą, dodajemy pokrojoną cebulkę, pokrojoną w kostkę papryką i pomidorem. Ser feta kroimy także w kostkę, dodajemy. Dorzucamy kukurydzę z puszki i wg. smaku kiełki brokuła. Sos winegret mieszamy z oliwą z oliwek i polewamy sałatkę. Wszystkie składniki starannie mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka wegetariańska
Wegetariańskie potrawy to prawdziwe bogactwo warzyw, aromat świeżych ziół i rozmaite dodatki w postaci serów, pestek czy kiełków. Taka też jest sałatka wegetariańska – kolorowa i smaczna. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników: mieszanki sałat z rukolą, czerwonej papryki, pomidorów, cebuli dymki, kiełków brokułów, kukurydzy z puszki oraz sera feta. Wymieszane ze sobą chrupiące warzywa połączone są sosem winegret, który dodaje im wyrazistości. Ser feta można pokroić lub pokruszyć. Sałatkę wegetariańską podawaj z czosnkowymi grzankami lub świeżym pieczywem. Posyp ją dodatkowo prażonym słonecznikiem lub pestkami dyni. Świetnie komponować się będą również orzechy, na przykład włoskie lub migdały. Przygotuj tę pyszną, kolorową sałatkę i urozmaicaj ją w zależności od pory roku sezonowymi warzywami. Będzie dobrze smakować z fasolą, ciecierzycą, ale też na przykład z fasolką szparagową czy brokułami. Koniecznie zapoznaj się z przepisem i dowiedz się, jak ją przyrządzić. Życzymy smacznego.