
Składniki
40 dekagramów
40 dekagramów
1 opakowanie
10 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj cukinię, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski.
Krok 2
Oczyść fasolkę, pokrój w kawałki o długości 3 centymetrów. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku na półmiękko i ostudź w wodzie z lodem.
Krok 3
Posiekaj połowę orzechów bardzo drobno, drugą połowę grubo.
Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z warzywami i drobno posiekanymi orzechami. Odstaw całość na 10 minut.
Krok 5
Przełóż sałatkę do salaterki, posyp grubo posiekanymi orzechami i udekoruj natką.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej