Sałatka "Zielono mi" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka "Zielono mi"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
235 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

254 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

40 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj cukinię, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski.

Krok 2

Oczyść fasolkę, pokrój w kawałki o długości 3 centymetrów. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku na półmiękko i ostudź w wodzie z lodem.

Krok 3

Posiekaj połowę orzechów bardzo drobno, drugą połowę grubo.

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z warzywami i drobno posiekanymi orzechami. Odstaw całość na 10 minut.

Krok 5

Przełóż sałatkę do salaterki, posyp grubo posiekanymi orzechami i udekoruj natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka "Zielono mi"Sałatka "Zielono mi"

Umyj cukinię, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski.