
Składniki
40 dekagramów
1 opakowanie
40 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj cukinię, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski.
Krok 2
Oczyść fasolkę, pokrój w kawałki o długości 3 centymetrów. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku na półmiękko i ostudź w wodzie z lodem.
Krok 3
Posiekaj połowę orzechów bardzo drobno, drugą połowę grubo.
Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z warzywami i drobno posiekanymi orzechami. Odstaw całość na 10 minut.
Krok 5
Przełóż sałatkę do salaterki, posyp grubo posiekanymi orzechami i udekoruj natką.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






















Sałatka "Zielono mi"

