
Składniki
40 dekagramów
1 opakowanie
40 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj cukinię, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski.
Krok 2
Oczyść fasolkę, pokrój w kawałki o długości 3 centymetrów. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku na półmiękko i ostudź w wodzie z lodem.
Krok 3
Posiekaj połowę orzechów bardzo drobno, drugą połowę grubo.
Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z warzywami i drobno posiekanymi orzechami. Odstaw całość na 10 minut.
Krok 5
Przełóż sałatkę do salaterki, posyp grubo posiekanymi orzechami i udekoruj natką.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej