Sałatka "Zielono mi" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka "Zielono mi"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

239 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

40 dekagramów

1 opakowanie

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj cukinię, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski.

Krok 2

Oczyść fasolkę, pokrój w kawałki o długości 3 centymetrów. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku na półmiękko i ostudź w wodzie z lodem.

Krok 3

Posiekaj połowę orzechów bardzo drobno, drugą połowę grubo.

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z warzywami i drobno posiekanymi orzechami. Odstaw całość na 10 minut.

Krok 5

Przełóż sałatkę do salaterki, posyp grubo posiekanymi orzechami i udekoruj natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka "Zielono mi" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej